Mina produkter
Hjälp
Anonymous
Inte tillämpbar

Automatisering av avtalsfakturering (prenumerationskunder)

av Anonymous

Hejsan!

Vår organisation håller på och automatiserar vår avtalsfakturering (fakturor ut mot prenumerationskunder).

Känns som vi är sist i världen med det, men märker att Visma Busniess inet har ett färdigt förslag som fungerar för våra behov - vi måste utveckla en hel del och min organisationen knorrar en del.

 

Är det någon annan där ute som antingen; har eller ska automatisera fakturering mot kund? Vad möter ni för problem? Vad är de största motstånden för er? eller flyter allt på galant?

 

Vore skönt att få några att bolla tankar och ideer med 

 

MVH
Åsa

1 SVAR 1
Mikael Björk
PARTNER

av Mikael Björk

Hej Åsa, ett väldigt sent svar men kanske kan hjälpa någon annan. Vill också säga att detta är ett sätt att göra det på. Det finns flera mer sofistikerade.

 

Om du på en orderrad skriver in ett Trans.Datum t.ex 2019-12-01 och sedan i fältet Tid till nästa väljer 1. Då kommer orderraden vara tillgänglig för att "frisläppas" om du gör enligt nedan "filtrering" i fönster. När du sedan fakturerar den frisläppta raden så kommer en ny orderrad skapas med 2020-01-01. Och så håller den på tids du tar bort 1 i tid till nästa på sista raden som är skapad, detta om du vill avsluta faktureringen. 

 

2019-11-25_11-06-22.png

Om du vill att benämning ska byta namn så får man skapa en "trigger" som gör detta i bakgrunden när man sparar raden. Detta hjälper gärna er partner er med.

 

2019-11-25_10-54-28.png

 

Bör också nämnas att i senare versioner av Visma Business så kan man göra detta helt med automatik inne i Visma Business med en funktion som heter Jobb. 


_______________
Mikael Björk
VD / CEO
Traventus AB

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här