Mina produkter
Hjälp
Lars Anninger
CONTRIBUTOR *

Funktionen återutskrift av dokument tappar behandlingssätt

av Lars Anninger

Då och då önskar kunder få en kopia på ett dokument, t.ex. en följesedel eller en faktura. Detta fungerar i sig men tyvärr tappar VB bort de val av behandlingssätt som man ursprungligen använde (eller korrektare de sparas tydligen inte). Vi har en hel del varierande tilläggstexter som vi lägger in i dokumenten via funktionen memo som automatiskt upprepas på varje orderrad. Då samma artikel upprepas på dokumentet på flera orderrader (pga. andra variabler) undertrycker vi memo på alla orderrader förutom den sista. Detta fungerar ursprungligen men som sagt inte vid återutskrift och man har då inte möjlighet att åter undertrycka dem. Detta resulterar i att ett dokument ursprungligen på en sida växer till 2-3 sidor fyllda av upprepningar. Inte snyggt och dessutom svårtläst. Någon som har en genial idé om hur man löser detta?

2 SVAR 2
Lars Anninger
CONTRIBUTOR *

av Lars Anninger

Bra att det finns en lösning, tack för tips.

Marcus Persson
CONTRIBUTOR **

av Marcus Persson

Hej Lars,

Om du ställer in att det ska skapas PDF-kopior vid utskrift (görs i "Fax och e-mail behandl." i företagsuppgifterna) så har du alltid en exakt kopia av originalutskriften. Glöm inte att kontrollera "Fax och e-post sökväg" i systemupplysningarna så att pdf-filerna sparas på lämpligt ställe på servern.

Sen kan du i tabellen orderdokument välja behandlingen "Visa dokumentkopia" för att få fram pdf-kopian som ligger sparad på servern.

/Marcus

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här