avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Ny huvudversion av Visma Business produktlinje!

av Annika Lindén Oleander
Visma Software presenterar nu årets produktlinjerelease, Visma Business Product Line, version 11.
Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder ny funktionalitet och förbättringar inom hela produktlinjen. Visma fortsätter arbetet med utveckling mot mer automatiserade processer för att kunna erbjuda våra användare effektivare lösningar. Stabilitet och prestanda är också områden som har prioriterats.
Prata med din Visma-partner för fördjupad information om versionen. Release notes för lösningarna inom produktlinjen kan du hämta här på vårt Community under "Dokument".
Efter sommaren kommer vi att presentera nyheterna mer i detalj här på forumet, men vi startar med kort information om några av de intressanta nyheterna:

Visma Business
För att underlätta faktureringsprocessen finns från version 11 möjligheten att dela upp faktureringen i två steg. I det första faktureringssteget skapas och godkänns redovisnings- och produkttransaktioner. Fakturorna kan sedan i det andra faktureringssteget distribueras från orderdokumentarkivet enligt valt sändsätt. Med fördel kan detta andra steg göras på kvällen eller under natten. Detta är en viktigt nyhet främst för de av våra kunder som har stora faktureringsvolymer.

Visma Document Center
I vårt arbete att automatisera processer applicerar vi nu automatiskt en dokumentprofil beroende på om det är en omkostnadsfaktura, inköpsfaktura eller en kredit. Du kan också få ett automatiskt kostnadskonto förslag från leverantören i Visma Business. 
Inom E-faktura har vi bland annat gjort förbättringar vid inläsning av fakturarader, XML taggning och stabilitet.

Visma.net Approval
Med appen Visma Manager godkänner du fakturor som skickats till tjänsten Visma.net approval. När du fått en ny faktura att godkänna får du som användare en push notis i din telefon och du kan enkelt se fakturabilden samt rader, utifrån detta kan du godkänna/avvisa direkt i telefonen.

Visma BI (Reporting & Analysis)

Version 11 av Visma BI innehåller ett 10 tal för bättringar i användargränssnittet hur en del grafiska komponenter, rullningslister och ”gridar” fungerar. Navigeringen är också förbättrad.
Tekniskt har vi gjort det enklare för installatörer och konsulter att installera och underhålla applikationen då vi nu också har inkluderat alla komponenter när man kör standardinstallationen av Visma Business produktlinje. Installationsprogrammet och hur konfigurationsfiler hanteras är nu anpassade att fungera i servermiljöer(serverIsolation) där flera kunder/installationer kan dela på samma hårdvara utan att man gör avkall på behörigheter.

Visma ERP POS 
Version 11 är nu klar för leverans och är certifierad av Skatteverket sedan den 1 juni. I denna version har vi finslipat på en del detaljer som vi fått feedback på från kunder och användare så systemet skall passa och fungera ännu bättre i verksamheten. 
Utökad behörighetshantering
Förbättring av sök, man kan nu tex. ha mellanslag i artikel nr.
Rabattorsak kan nu sättas som obligatoriskt värde.
Teknisk har vi gjort förbättringar på systemet när man startar första försäljningstransaktionen då vi tidigare haft en fördröjning på 1-2 sekunder innan man kan scanna första artikeln. Den lokala databasen som lagras i varje kassa har också optimerats och rensar ut artiklar som inte längre används. . Installationsprogrammet och hur konfigurationsfiler hanteras är nu anpassade att fungera i servermiljöer(serverIsolation) där flera kunder/installationer kan dela på samma hårdvara utan att man gör avkall på behörigheter.  
0 SVAR 0