Mina produkter
Hjälp
michaela3
CONTRIBUTOR *

Nytt filformat

av michaela3

Hej!

 

Från 1/4 ska vi börja skicka leverantörsbetalningar med det nya filformatet som bankerna kommer att kräva i fortsättningen. hur ska man göra förändringen i visma business?

4 SVAR 4
Godkänd lösning
MartinaHolm
PARTNER

av MartinaHolm

Hej Michaela,

 

Det bästa alternativet är att börja skicka sina betalningar via Vismas betaltjänst Visma.net AutoPay. Då sätts en direkt integration upp mot er bank och betalfilerna skickas i bakgrunden direkt till banken, efter att ni har attesterat dem i AutoPay i en webbläsare eller i banken. Med AutoPay skickas filerna i rätt format efter bankens önskemål, dvs. i ISO-format som XML-filer. Du får då också möjlighet att lägga till tjänsten "Automatisk bankavstämning", som underlättar den månatliga avstämningen avsevärt. 

AutoPay ersätter alltså den tidigare betaltjänsten Babelbank, som sedan länge ingått i Visma Business produktlinje.

 

Kontakta din partner så kan de hjälpa till att installera AutoPay hos er.

Martina Holm

Traventus AB
Godkänd lösning
michaela3
CONTRIBUTOR *

av michaela3

tack för svar. Då detta är en generell uppdatering som rör alla som skickar sina betalningar via fil så tycker jag bara att detta borde vara en uppdatering visma Business ger ut gratis. Ex som Visma Administration gör vid förändringar.

men så är det inte?

Hej Michaela,

 

Visma har under ganska många år nu byggt upp vår automatiserade betalningstjänst Visma.net AutoPay. Många av våra Visma Business-kunder använder AutoPay och ger oss mycket positiv återkoppling! AutoPay är vår framtidslösning och tjänsten innehåller betydligt mer funktionalitet och säkerhet jämfört med en lösning där du laddar upp filer till banken. Visma har tagit ett aktivt beslut att inte fortsätta utveckling av betalningar via fil. I samband med den nya bankinfrastrukturens uppbyggnad får många kunder information från sina banker om att deras avtal behöver ändras och ny lösning sättas upp. Vi är glada att kunna hänvisa till Visma.net AutoPay, som är en molnbaserad lösning, vilket ger våra kunder möjlighet att få tillgång till formatförändringar (vilka tillkommer på bankernas initiativ) utan att behöva uppgradera betalningslösningen i framtiden.  Visma Business i versioner från 14.10 rekommenderas för dig som ska börja använda AutoPay. 

 

Din Visma-partner hjälper dig med din betalningslösning!

 

/Annika, produktchef Visma Business

Godkänd lösning
MartinaHolm
PARTNER

av MartinaHolm

Hej,

Jag förstår din fundering. Om man redan jobbat med AutoPay så kommer övergången till det nya filformatet att vara enklare. Men om man kör med Babelbank, som är installerat på din server så kan Visma inte pusha ut uppdateringar till den, utan programmet behöver uppdateras och inställningarna måste göras i programmet för att byta format. 

Så nej, det är tyvärr ingen automatiskt uppdatering som kan lösa filformatet. 

 

Martina Holm

Traventus AB

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här