Mina produkter
Hjälp

Visma Business och Visma AutoInvoice

av Maria Tufvesson

I förra veckan drabbades Visma AutoInvoice av ett driftstopp. Till följd av detta var inte Visma AutoInvoice tillgängligt mellan onsdagen 11 november kl. 14.00 och fredagen 13 november kl. 9.00 för kunder som använder Visma AutoInvoice till Visma Business.  

Vi ber om ursäkt för de problem som driftstoppet kan ha orsakat er, och vi genomför alla nödvändiga åtgärder för att undvika denna typ av avbrott i framtiden.

Det finns inga indikationer på att transaktioner förlorats i Visma AutoInvoice, men integrerade system kan ha misslyckats med att sända kundfakturor till Visma AutoInvoice.  Vi rekommenderar därför alla kunder att säkerställa att fakturor sänts från Visma Business till Visma AutoInvoice.  

Visma Business: Kontrollera/skicka igen fakturor med ”Misslyckad överföring” 

1. Öppna ”Order dokument” i Visma Business och kontrollera kolumnen ”AutoInvoice status”.  Kolumnen AutoInvoice status är en dold kolumn i en del installationen så den kan man plocka fram via funktionen “Hämta dolda kolumner”. 

2. Sök efter fakturor med Autoinvoice status ”3[Misslyckad överföring]”. I Visma Business finns ett behandlingsmenyval för att sända dessa fakturor på nytt. Markera fakturan som skall sändas igen. Se bild nedan. Vi rekommenderar att ni endast återsänder en faktura i taget.

För en mer detaljer information om hur man gör i Visma Business kan man titta på detta filmklipp

Maria Tufvesson
Visma Software AB
0 SVAR 0

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här