Mina produkter
Hjälp

Automatisera mera med Visma PX Expense

av Johan Paulsson (Uppdaterad ‎23-02-2018 16:07 av Johan Paulsson VISMA )

Vi vill hjälpa företag som lever med pappersarbete och manuella administrativa rutiner. Vi vill utmana dessa företag att förändra sitt arbetssätt från analogt till digitalt, och använda ny teknik som är självlärande och automatisera administrativa, tidsödande och tråkiga rutiner.

  • Hur många tycker att det är enkelt och roligt att göra redovisa sina utlägg?
  • Hur många gånger har man inte letat efter ett borttappat kvitto och till sist struntat i att få ersättning för det förlorade kvittot? 
  • Hur många gånger har inte chefen, ekonomiavdelningen och redovisningsbyrån hört av sig och bett om en komplettering?

Den administrativa rutinen runt företagsutlägg är dessvärre manuell, komplex och tråkig.

 

Vi tror att lösningen ligger i att automatisera och göra tråkiga rutiner roligare men framförallt enklare och smartare. Även en enkel lösning tar tid för användarna, som att manuellt mata in data såsom belopp, moms, data, valuta och utläggskategori. Användarna upplever också svårigheter att välja rätt utläggskategori och väljer ofta fel vilket innebär att kostnaden hamnar fel i bokföringen. Även för attestanten/chefen är det utmanande att manuellt granska alla kvitton och utlägg då underlagen är av varierande kvalitet.Att förenkla hanteringen av reseräkning och utlägg har vi redan uppnått, nu tar vi steget längre.

 

Visma PX Expense är självlärande genom AI/ML

Genom att använda ny AI/ML(Artificial intelligence/Machine Learning)-teknik blir produkten självlärande och blir bättre och bättre för varje kvittoinläsning.

Från ett användarperspektiv innebär det att när ett kvitto läses in, extraherar Visma PX Expense automatiskt ut rätt belopp, moms, datum och valuta samt baserat på inlärning sätter rätt utläggskategori. Med rätt utläggskategori blir bokföringen korrekt.

Genom att processa kvitton med olika kategorier, momssatser och valutor blir Visma PX Expense AI/ML-algoritm smartare och smartare, och kan presentera mer intelligent data till användaren.  

Att automatiskt få förslag i processflödet innebär att hanteringstiden förkortas både för användaren, attestanten/chefen, ekonomi och redovisningsbyrån.Att hjälpa företag att digitalisera och automatisera manuella och tråkiga rutiner och göra dessa roligare för användarna är en del av vår vision med Visma PX Expense.

 

Vad innebär det för dig som användare?
Att Visma PX Expense hjälper till med nästa allt. Enkelt, snabbt, smart. 

 

  1. Fota kvittot
  2. Appen föreslår utläggskategori, belopp, moms.
  3. Knyt utlägget till uppdrag samt aktivitet
  4. När allt ser rätt ut klickar du på spara
  5. Utlägget är klart!

Om du är intresserad och vill veta mer är du välkommen att kontakta din kundansvarige konsult alternativt mig på e-post: johan.paulsson@visma.com så berättar vi mer. 

0 SVAR 0

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här