Mina produkter
Hjälp

Nya regler kring momsavdrag vid representation

av Carl Stern

Hej!

Tidigare i år tog Skatteverket ett nytt ställningstagande kring hanteringen av moms vid representation. Detta var ett resultat av en dom i kammarrätten förra året som ger oss möjlighet att dra av på utlägg upp till 300 kr och detta är kopplat till Sveriges inträde i EU 1995.  Regeländringarna avser både intern och extern representation, samt vilken typ av dryck som förtärts, dock skiljer sig avdragen åt. Vidare kan man tillämpa schabloner i de fall dessa är mer fördelaktiga än det verkliga momsavdraget.

För att vi skall ge er förbättrat stöd vid utläggshanteringen gällande representation kommer vi att införa vissa förbättringar / automatiseringar i Visma PX fr o m version 8.0 som gör det enklare för slutanvändarna. Slutanvändarna skall enbart behöva tänka på att ange rätt representationstyp och vilket belopp som avser mat resp dryck - sedan sköter Visma PX resten. Vad tror du om det?

Vill du läsa mer om dessa förändringar i detalj kan du gå in på följande länk hos Skatteverket: Skatteverket - Regler och ställningstaganden

0 SVAR 0

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här