avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Carl Stern
CONTRIBUTOR *

Uppgradera PX - Är det inte både omständligt och dyrt?

av Carl Stern

Det finns väldigt många goda skäl till att uppgradera. Det kanske viktigaste är att hålla sig uppdaterad. Uppdaterad med vad kanske du undrar? Jo, det kan handla om:

 

1. Uppdateringar som stödjer nya regler. Ett konkret exempel i PX är nu till version 8 där vi gjorde om representationsgränssnittet för att harmonisera med den nya lagstiftningen i Sverige. Vidare har vi den finansiella redovisningen (Control) som hela tiden bevakar de förändringar som sker. 

 

2. Uppdateringar stödjer ny teknik. Microsoft och andra leverantörer uppdaterar kontinuerligt sina system med olika service pack och andra versionsuppdateringar. Detta gör att även ERP systemet måste uppdateras för att säkerställa att det fungerar på bästa sätt. ERP systemet är precis som all annan programvara beroende av operativsystemet. Exempel är Windows 10 och Edge där vi nu säkrat kompatibilitet i version 8. Vidar är vi på PX fokuserade på att bygga bort de gamla delarna av klientgränsnittet, som bygger på vb6/access. Ex. har varit avtalsfakturering och tid &uppdrag modulen som successivt har/håller på att fasas ut till förmån för modernare gränssnitt och teknik.

 

3. Nya funktioner. Vår produktlinje arbetar kontinuerligt med att tillföra nya funktioner i lösningarna, som ska förenkla arbetet och snabba upp olika processer. Intressanta exempel är Visma DCE's nya webbapp eller förbättrat stöd för Visma E-faktura i PX. Utöver detta har vi flera andra hybridlösningar som vi kontinuerligt presenterar och pratar om, inte minst här på forumet.

 

4. Korrigeringar. Fel som rapporterats till oss justeras fortlöpande. Det är självklart bäst att arbeta med den senaste och mest korrekta versionen.

 

5. Förbättringar av prestanda. Många kunder har använt våra programlösningar länge. Detta innebär ofta att företaget och dess transaktionsvolymer har vuxit under åren som Visma levererat lösningen. Vi får därför från tid till annan synpunkter på att prestanda behöver förbättras inom ett visst område. När vi får synpunkter på prestanda från kunderna ser vi över detta och förbättrar på bästa möjliga sätt. 

 

6. Användargränssnitt. För att göra systemen mer moderna, men framför allt mer intuitiva att använda, arbetar vi kontinuerligt med förbättringar av gränssnittet. Dessa förbättringar leder också ofta till effektiviseringar i de olika arbetsprocesserna inom affärssystemet. PX, Control och DCE har alla tre genomgått "face-lift" eller tekniska omskrivningar de senaste åren.

 

Dyrt och krångligt? Har man inte uppgraderat på länge så stämmer det att processen kan bli dyr och krånglig. Att angripa problemet genom att skjuta på uppgraderingen ytterligare underlättar däremot inte.

 

Så vad väntar du på? Skjut inte problemet framför dig och skapa en större snöboll. Ta tag i problemet redan idag och boka din uppgradering.

0 SVAR 0