Mina produkter
Hjälp

Avvikande räkenskapsår

av Vismarepresentant1

Visma.net Financials hanterar avvikade räkenskapsår. Det inkluderar brutet räkenskapsår från uppstart, förlängt och förkortat räkenskapsår första året, samt ändring av räkenskapsår vid senare tillfälle.

Vid förstagånguppstart väljs nästa steg helt utan ändring om ditt räkenskapsår följer kalenderåret. Om du har ingående balanser så lägger du upp ett helt räkenskapsår innan så att du kan registrera värdena sista December. 

Det är också möjligt att lägga till en period 13 som används för bokslutstransaktioner. Övriga varianter kan sättas upp manuellt inne i Visma.net Financials.

Förstagångsuppstart - Steg 2

Det är alltid bäst konfigurera eller ändra räkenskapsåret så fort som möjligt och innan du lägger in transaktioner. Om du startar med räkenskapsåret Januari-December och lägger in transaktioner hela året så går det tyvärr inte att ändra detta räkenskapsår i efterhand. 

Om du under sommaren vet att räkenskapsåret ska sluta sista Augusti i stället, så går det att ändra räkenskapsåret om det inte finns transaktioner i September. En ändring kan påverka statistik, budget och rapportdata.

Om du har brutet räkenskapsår, exempelvis 2017-09-01--2018-08-31, så använd inställningen Tillhör nästa år för att räkenskapsåret systemmässigt ska heta 2018 och inte 2017. 

Ekonomi - Redovisning - Inställningar - Inställningar - Räkenskapsår

När du registrerar en verifikation 2017-09-01 så tillhör den period 1 år 2018.

På samma sätt, om du vill skriva ut en resultatrapport, så väljer du 01-2018 för September 2017.

 

Kontakta alltid din partner när du vill ändra struktur på räkenskapsår. Om du endast vill aktivera och öppna upp ett nytt räkenskapsår som följer samma princip som tidigare, kan du göra detta själv.

0 SVAR 0

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här