Mina produkter
Hjälp
Jonas Ahlborg
CONTRIBUTOR ***

Behandla kundinbetalningar

av Jonas Ahlborg

När det är flera fakturor på olika kundnummer fast en moder/dotter koppling finns (Huvudrelationskoppling) , så läser den endast in den första fakturan. Detta hur tidigare fungerat, men problemet har pågått i ca: två veckor nu. Trodde att Visma skulle märka och fixa till detta, men inget har hänt. Tacksam för snabb återkoppling.

4 SVAR 4
Godkänd lösning
Kenneth Öbrink
PARTNER

av Kenneth Öbrink

Felet kommer av en annan ändring i version 8.75. Det är att man måste ändra på likvidkontot hur standardåtgärden för import av kundinbetalningar från Autopay skall hanteras. Det skall ändras från Import från Autopay till Import från Autopay och matcha.

Isac Falkenberg
PARTNER

av Isac Falkenberg

Hej, 

Jag vet inte om detta kommer lösa problemet för er, men det hade varit värd att se över det. Precis som Niklas skriver ovan är något man hade kunnat kolla på. Jag hade också sett över er OCR mask. Visma ändrade OCR masken i 8.75. Detta har ställt till det för flera av våra kuder då längden på OCR har ändrats. Detta har gjort att vi inte har fått matchningar på flertalet fakturor. 

Ändringen. "

OCR-strängen på fakturor är nu endast Fakturanummer + Checksiffra i inställningen i fönstret Kundreskontra (AR101000).
Tidigare var OCR-strängen Kundnummer + Fakturanummer + Checksiffra som var onödigt lång.

Detta som ett led i att underlätta för era kunder att betala till rätt betalningsreferens och underlätta matchningen av betalningen." 
https://community.visma.com/t5/Nyheter-for-Visma-net-ERP/Version-8-75-0-av-Visma-net-ERP-uppskjuten-...

Vi har ändrat tillbaka OCR längden på några av våra kunder som fick problem med matchningar och detta ska ha löst problemet för dem. _______________
Vänliga hälsningar,
Isac Falkenberg
Teamleader
Traventus AB
Therese Schiller
CONTRIBUTOR ***

av Therese Schiller

Vi har också problem med att endast den första fakturan läses in, och sen får vi matcha en massa manuellt. Vi har dock samma kund/kundnummer som betalar flera fakturor, och ändå detta problem. Vi har haft det ett tag nu. Vi har felanmält till vår support och pratat med banken om det är så att de börjat skicka andra uppgifter, men det har de inte. Någon mer som upplever detta? 

Niclas_Tafvelin
PARTNER

av Niclas_Tafvelin

Kanske inte svar på din fråga, men har du aktiverat funktionen på Kundinbetalningar: Automatisk delning av buntbetalningar från kunder till betalningar per kund. Det bör lösa problemet.


//Niclas Tafvelin, WH Group AB

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här