avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Marcus Ohlin
CONTRIBUTOR *

Ett tips till Visma

av Marcus Ohlin

Hej!

 

Jag har ett, kanske helt galet, tips. Vad sägs om att börja ordna de basala fel som finns i systemet.

 

  1. Om en kund är satt till Autoinvoice = TRUE. Sedan ändrar jag något på leveransfliken och sparar. Då sätts AUTOINVOICE = FALSE. Arbetar man som vi via API skapar detta problem, stora problem. Även vid manuell hantering kan detta skapa stora problem. Mycket basalt problem som inte borde finnas i ett system av denna typ.
  2.  Det vore bra om systemet kunde hantera att en kund med flera olika kundnummer kan betala flera fakturer samma dag/i samma fil (korrekta belopp och korrekt OCR per rad). Detta kan inte Visma.net hantera i dagsläget.

Vi som kund betalar ändå för den funktionalitet som utlovas i produktspecifikationen. Det är då inte rimligt att vi skall arbeta med manuella work-around samt behöva bekosta utveckling av våra API:er för att "brute force:a" igenom saker som skall fungera.

 

En fråga är även hur vi kan söka ersättning för våra merkostnader, som beror på felaktigheter i Visma.net?

 

Med vänliga hälsningar,

Marcus Ohlin

VD

Loomis eStore AB

 

 

 

 

2 SVAR 2

av Anders X Nilsson

Gällande inställningen för Autoinvoice är detta fel rapporterat som ett ärende hos vår support och har korrigerats i version 8.12 som släpps den 6 april.

När det gäller inbetalningar från en kund med olika kundnummer finns en parent-child funktionalitet som är tänkt att användas för detta ändamål. Det finns olika varianter av hur inbetalningar kan ske och hur dessa hanteras i Visma.net. Vi har noterat att ni har ett pågående ärende gällande detta hos vår support. De håller tillsammans med utvecklingsavdelningen på att se hur ert problem kan lösas. Generellt för rapporterade ärenden sker återkoppling direkt i supportärendet samt när det lösts i release notes.

Gällande eventuella ersättningskrav vänligen kontakta partnerorder@visma.com

Mantena_AS
CHAMPION *

av Mantena_AS

Hei!

Jeg er så enig med deg i det du skriver, både 1. og 2.  Vi har samme utfordringer.  Også helt enig i ditt hjertesukk til slutt. Hvorfor skal vi behøve å leve med og betale for det vi ennå ikke har fått?

Alt for mye "work Around".