Mina produkter
Hjälp
Anonymous
Inte tillämpbar

Fakturera kund inom EU med moms

av Anonymous

Moms uppstår det ofta frågor kring och jag fick nyligen en fråga om hur man fakturerar en EU-kund med moms.

I Visma.net Financials, vid registrering av en kund eller leverantörsfaktura, är det kombinationen av zon (hämtad från kund eller leverantör) samt kategori på fakturaraden som avgör hur momsen beräknas samt rapporteras i momsrapporten.

Vid registrering av en kundfaktura så ger, enligt vårt standarduppsätt, zon 02 EU handel och kategori 1-6 ingen momsberäkning på fakturan mer än att omsättningen redovisas för vara respektive tjänst i momsrapporten. 

Det finns dock fall då en kund inom EU ska faktureras med svensk moms, t ex då kunden inte har ett momsregistreringsnummer. Då behöver standarduppsättet i Financials kompletteras för att det ska bli rätt vid registrering av fakturan. T ex kan en ytterligare zon skapas och kopplas till de befintliga kategorierna eller så kan man skapa en ny kategori som ger momsberäkning i kombination med zon 02. När man skapar en ny kund så hämtas zon från kundklssen så eventuellt behöver man även lägga till en ny kundklass för att underlätta registreringen.

Har du behov av hjälp med att sätta upp denna typ av momshantering eller något annat som inte hanteras av standarduppsättet så kontakta gärna din partner.

0 SVAR 0

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här