avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny
Highlighted

Förbättrat leverantörsfakturaflöde

Version 6.11 av Visma.net Financials innehåller förbättringar gällande hanteringen av leverantörsfakturor. Här kommer några tips om användningen! 

1. Se leverantörsfakturabilden under registrering

Använd de två nya knapparna uppe till höger i Leverantörsfaktura.

Ekonomi - Leverantörsfaktura - Arbetsyta - Registrering - Leverantörsfaktura

 

 

 

Knappen Visa filer innebär att den faktiska fakturabilden nu visas i samma registreringsfönster. Du behöver inte längre två skärmar för att effektivt kunna läsa av fakturan och om det behövs ändra konton och kod-delar. 

Knappen Helskärm innebär att menyerna döljs och du ser kontering och fakturan på ett tydligare sätt.

 

2. Uppdatera leverantörsdata via Fakturainkorgen

 Ibland ändras uppgifter för leverantörer och det är inte så lätt att alltid uppfatta när någon uppgift behöver uppdateras i leverantörsregistret. 

Ställ in i inställningar för Leverantörsreskontra vilken typ av validering och uppdatering du önskar.

Ekonomi - Leverantörsreskontra - Inställningar - Leverantörsreskontra

  

När leverantörsfaktura kommer till fakturainkorgen så sker en validering och det visas en varning (gul symbol med utropstecken) om uppgifterna i inkommande data skiljer sig från det som finns i leverantörsregistret. 

Klicka på knappen Uppdatera leverantör så öppnas ett fönster där du kan se vilken data som finns på leverantören sedan tidigare och vilken ny data som nu finns. Klicka Ja för att uppdatera data i leverantörsregistret.

Ekonomi - Leverantörsreskontra - Arbetsyta - Rutiner - Dagligen - Fakturainkorg

Knappen Ignorera leverantörsuppdatering innebär att uppgifterna inte uppdateras för leverantören och i leverantörskortet kryssas Validera inte när fakturor importeras i. 

 

Ekonomi - Leverantörsreskontra - Arbetsyta - Underhåll - Leverantörer

 

3. Ta fram den dolda kolumnen Statusorsak i Fakturainkorgen

Ekonomi - Leverantörsreskontra - Arbetsyta - Rutiner - Dagligen - Fakturainkorg 

I kolumnen Statusorsak visas en beskrivning till varför leverantörsfakturan fått status Fel eller Blockerad, så att du kan åtgärda detta snabbt.

 

2 SVAR 2
PARTNER

Re: Förbättrat leverantörsfakturaflöde

Hej Johan!

Gäller detta för alla sorterts fakturor som kommer in till fakturainkorgen? Alltså oavsett om det är XML, tolkad PDF eller tolkad pappersfaktura?

Jag tänker på denna text "När leverantörsfaktura kommer till fakturainkorgen så sker en validering och det visas en varning (gul symbol med utropstecken) om uppgifterna i inkommande data skiljer sig från det som finns i leverantörsregistret"

Tolkas e-post, adresser, bankinformation etc för alla sorter?

Mvh

Niklas

Re: Förbättrat leverantörsfakturaflöde

Hej Niklas,

Ja, valideringen gäller för alla sorters fakturor. Det gäller oavsett format, dvs om leverantören skickat brev, e-post eller XML. Allt kommer slutligen som XML till fakturainkorgen. Exakt innehåll kan variera något beroende på hur fakturan skickats och hur tolkningen sker av innehållet.

Skulle det finnas data i leverantörsregistret för leverantören, t ex adress, men detta är tomt i XML-filen som kommer till fakturainkorgen p g a att det inte tolkats, så kvarstår data som det är i leverantörsregistret. Det är endast ny och förändrad data som man kan uppdatera för leverantören.

Med vänlig hälsning,

Johan