Mina produkter
Hjälp
maxamaxa2
CHAMPION *

Hantering av orderbekräftelser från leverantör

av maxamaxa2

Finns det något bra sätt att hantera orderbekräftelser från leverantör? Vi får en stor andel bekräftelser med pris och beräknad leveransvecka som tar allt för mycket tid att registrera manuellt utan god översikt.

 

Denna del av processen verkar inte finnas med i någon processöversikt, finns det ett smidigt sätt att hantera orderbekräftelser från leverantör per orderrad?

 

Tänker att processen bör:

1. ta emot xml-filer alternativt PDF och behandla automatiskt

2. Identifiera vilket inköp det refererar till samt vilka av inköpets artikelrader som berörs utifrån leverantörens artikelnr

3. Skapa lista över matchade samt icke matchade rader för alla inkomna orderbekräftelser med indikering för avvikande pris och möjlighet att manuellt koppla till inköp och inköpsrad där matchning ej gjorts automatiskt. Samt godkänna orderbekräftat pris vid differens från vad som angivits i inköpet.

4. För matchade rader; läsa in beräknad leveransdag/vecka, pris samt bifoga orderbekräftelsen till ordern.

3 SVAR 3
Malin Segerud
PARTNER

av Malin Segerud

Förstår! Funderar på om denna sida kan vara till hjälp. Men har inte hunnit djupdyka vidare. Kan hända att denna bara importerar till Fakturainkorgen. 

MalinSegerud_1-1713857881106.png

 

Med vänliga hälsningar

Malin Segerud

Cloud Connection AB

Malin Segerud
PARTNER

av Malin Segerud

Hej!

 

Det låter som att ni skulle kunna skapa ett importscenario för detta och läsa in det på matchade rader. Be er partner om hjälp att skapa ett sådant scenario samt gå igenom hur ni sedan själva läser in det. I dessa kan man läsa in information från Excel-filer.

 

Med vänliga hälsningar

Malin Segerud

Cloud Connection AB

maxamaxa2
CHAMPION *

av maxamaxa2

Tack, det kändes bara något bakvänt att omarbeta inkommande bekräftelser till excel för att sedan importera och få en halvdann matchning och svårhanterad manuell redigering. När vi ändå har ett system som gör samma saker för fakturor redan, tänker att alla företag borde få orderbekräftelser på inköp, vilka skulle kunna hanteras nästan helt automatiskt.

Får exprimentera lite om det går att göra på något smidigt sätt, tänkte att det borde vara ett vanligt förekommande scenario och att det kanske fanns något färdigt.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här