Mina produkter
Hjälp
rosannalundgren
CONTRIBUTOR ***

Ofrivillig samfakturering av flera orders

av rosannalundgren

Hej! 

Vi har nyligen börjat använda rutinen "Behandla order" för att förbereda fakturor. Vi har nu märkt att om det ligger flera orders till samma kund så slås detta ihop på en faktura. Vi önskar att varje order hamnar på en separat faktura, finns det någon inställning som styr detta?

Vi kan dock ha flera utleveranser på en order och vi vill inte att varje utleverans ska generera en egen faktura utan vi vill ha en faktura per order, även om det finns flera utleveranser på ordern. 

Någon som vet om detta är möjligt? 🙂

2 SVAR 2
rosannalundgren
CONTRIBUTOR ***

av rosannalundgren

Hej Isac,

Fantastiskt  - tack för svar!

Godkänd lösning
Isac Falkenberg
PARTNER

av Isac Falkenberg

Hej Rosanna, 

På varje ordretyp finns det en inställning som heter faktuera seperat. Om denna är ikryssad kommer varja ny order som skapas upp att faktuera separat. Är den inte i kryssad så tillåter du en samlingsfaktura. Har du redan uppskapade orders kommer inställningen inte slå igenom. Då måste du iställte gå in på fakturan under Ekonomiinställningar och kryssa i faktuera seperat. Hoppas detta hjälper dig. Är Orden stängd och du ändå vill faktuera den orden seperat kan du alltid klicka "Åtgärder" öppna order på nytt och kryssa i rutan. 

Se bilder ordertyp 1.pngordertyp.png

_______________
Vänliga hälsningar,
Isac Falkenberg
Verksamhetskonsult
Traventus AB

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här