Mina produkter
Hjälp
Axelsson
CONTRIBUTOR **

Proformafaktura på Engelska i EUR

av Axelsson

Vi är i stort behov av att kunna få en Proformafaktura på Engelska (med valuta EUR). Detta för att enkelt kunna begära in inbetalning från våra utlandskunder och samtidigt utesluta produkter som blir restnoterade och som de inte skall betala för. 

 

Vi förde en diskusion om detta med vår Visma-partner vid implementering och det var inga problem, men detta glömdes bort och nu sitter vi med manuella hanteringar av att behöva skapa restorders för hand. Vi önskar att detta utvecklas då det är ytterst viktigt. 

 

Finns där någon möjlighet att lösa detta på ett bättre sätt? Eller hur gör i andra med liknande problem? 

 

Mvh Anders. 

3 SVAR 3
Thomas Mostrom
PARTNER

av Thomas Mostrom

Hej

Beroende på lite var i processen man är

Vid Order

Ett enkelt knep är att omdesigna en av Orderbekräftelse layouterna till att se ut som en Proforma.

(Dock får man skriva ut den från annan meny än direkt från Ordern)

 

Vid utleverans

Finns idag redan stöd för detta under rapporter

bild.png

 


Thomas Moström
Solution provider
Traventus AB
Therese Karl
CONTRIBUTOR **

av Therese Karl

Hej, vi har samma problem. Vissa av våra kunder KRÄVER ProForma i samma valuta som fakturan är i. Vi har skapat en order-mall som vi använder vid förskottsfakturor men detta fungerar inte för tullen då det är den Trade Invoice som genereras av Visma som måste användas och den går endast att få i SEK.

Detta mail fick vi senast idag från en kund:

The problem is when you use SEK on pro forma, it would not always match the EUR on the invoice since the currency rate changed. The bank might not allow us to send the exact among of EUR to you.

 

Detta är inte fösta gången. Vi har påtalat detta ända sedan 2018 och jag vet att det finns kunder som påtalat det så tidigt som 2017. Varför har detta inte ordnats från er sida? Atty kunna skapa en Pro Forma i samtliga valutor som erbjuds för fakturor är en så basic-funktion att det inte ens borde vara en fråga?!

Axelsson
CONTRIBUTOR **

av Axelsson

Hej Thomas, 

 

Tack för ditt svar. Vi har hittat proformafakturan under Utleveranser, men denna går bara att få i Svenska kronor. Det är mer intressant om denna kan gå att få i Euro, detta verkar vara något som Visma idag inte stödjer konstigt nog. Deras visioner kanske inte finns bortom vårt lads gränser? Eller har du något förslag på workaround för detta så att vi enklare kan begära in pengar från våra utländska kunder? 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här