Mina produkter
Hjälp
Olof Svedbom
CHAMPION *

Samlingsfaktura - olika leveransadresser

av Olof Svedbom

Det skapas flera fakturor per kund om dagens utleveranser har olika leveransadresser. Det blir rörigt för våra kunder att få flera olika fakturor istället för en per dag. Vi önskar kunna konfigurera om samlingsfakturan ska delas upp på olika adresser eller om det bara ska gå på kundnummer.

2 SVAR 2
Norrbäck
PARTNER

av Norrbäck

Det viktiga är att Rutiner Förbered faktura behandlas på de ordrar/ utleveranser som ska ut på samma faktura samtidigt.

Rutinen bör bara schemaläggas eller köras en gång per dag.  T ex att man i fältet Kundreferens på Försäljningsordern har ett unikt värde t ex tecknet * (ja jag förstår att det kan vara dumt då det används till annat, men detta är bara ett utkast).

Utför man det manuellt 1gg per dag så kan man sortera på kundnr och filtrera fram på Kolumn Kundorder värde (innehåller*) i Rutiner Behandla utleveranser - Förbered faktura. Markera och Behandla. Det finns säkert bättre lösningar och mer automatiserade, men men, bättre än inget. Hoppas du får ett annat bättre svar.  


Jan Norrbäck
Verksamhetskonsult & Affärsutveckling
Treviga AB, JN.Net Konsult AB
Olof Svedbom
CHAMPION *

av Olof Svedbom

Hej, Vi kör bara en gång per dag, det är inte det som blir fel. felet beror på att restordrarna ibland har annan leveransadress än huvudordern pga att kunden skrivit in adressen något annorlunda, t.ex. ett mellanslag extra etc. Vi kan inte sitta och fakturera manuellt varje dag.

Olof

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här