annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Mijn Communities

Log in of maak een account aan

om een gepersonaliseerde navigatie te krijgen.

bas boer
CONTRIBUTOR *

Creditcard betaling

door bas boer

Kan iemand mij uitleggen hoe ik een creditcard aankopen en bijbehorende incasso correct verwerk?

Bvd,

Bas

3 ANTWOORDEN 3
Theo Weijmer
CONTRIBUTOR *

door Theo Weijmer

In mijn geval betaal ik buitenlandse bedrijven (USA - GBR - BDR) via een credit card, de oplossing van Mayron werkt hier niet omdat je bij het afboeken alleen de facturen van het betreffende valuta ziet en ik heb dus een mix van valutas (ik heb 1 creditcatd afschrift met meerdere betalingen in meerdere verschillende valuta). Ik kan aparte boekingen opnemen maar verlies dan aansluiting met de bankafschriften. Het opnemen van een extra bank is ook niet erg aantrekkelijk aangezien je bank moet opgeven (de bank die mijn credt card verstrekt staat er niet tussen ?????, wat erg slordig is als als de bank verplicht is) en tevens is een IBAN verplicht, maar een credit card heeft geen IBAN. 

De enige mogelijkheid is echter om een bank aan te maken en daarom maar een bank kiezen met een niet bestaand IBAN, maar graag wat meer flexibiliteit bij het inrichten van administratie!!!

Goedgekeurde oplossing
EMulleners
CHAMPION *

door EMulleners

Ik vind het praktischer om dit op te lossen door een bank voor de creditcard toe te voegen. Je scant bonnen en facturen in op dezelfde wijze als inkoop en boekt de afschrijving van je betaalrekening als een eigen rekening transactie. Vervolgens de detailregels in het creditcard bankboek afstemmen tegen de bonnen. Zo zie je ook wat nog open staat en of alles netjes verrekend is.

door Mayron Beudeker

Beste Bas,

Je kunt de afschrijving n.a.v. de incasso handmatig afstemmen en direct boeken op de betreffende kostenrekening(en). Meer over het handmatig verwerken van een banktransactie kan je terugzien via deze supportvideo.

Ik hoop je voldoende te hebben geïnformeerd.


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!