Mijn Communities
Help
apvandam
CONTRIBUTOR **

Snelle factuur inkoop buitenland

door apvandam

Ik maak vrijwel altijd gebruik van de optie snelle factuur (via nieuw boekstuk) voor het invoeren van inkoopfacturen, omdat ik voldoiende heb aan de elementaire gegevens van de factuur. Ik stoor me er aan dat daarbij geen buitenlandse crediteur kan worden ingevoerd. Om dat toch te kunnen, moet de betreffende crediteuren naar Nederland verhuisd worden.

Handig maar niet gewenst.

Ik begrijp niet waarom het onderscheid tussen binnenlandse en buitenlandse crediteuren hier noodzakelijk is. Kan het (behoudens via het aanmaken van een reguliere inkoopfactuur) ook anders ? 

8 ANTWOORDEN 8
Francisco
CONTRIBUTOR ***

door Francisco

very good insights! thank you all

Goedgekeurde oplossing
Mayron Beudeker
VISMA

door Mayron Beudeker

Beste Ap,

 

Het klopt inderdaad dat in Visma eAccounting bij de debiteur het land eerst op 'Nederland' moet worden gezet voordat er een snelle factuur kan worden aangrmaakt. Een andere manier om een snelle factuur voor een buitenlandse debiteur te maken, is er op het moment helaas niet.

Ik begrijp dat de bovengenoemde werkwijze wel werkt maar niet ideaal is, en zal daarom jouw signaal als wens registreren ter verbetering van Visma eAccounting. 


Met vriendelijke groet,

Mayron/Supportspecialist eAccounting
Geef aub een "kudo" als je denkt dat het antwoord nuttig was en klik op "als
oplossing accepteren"
als je vraag hiermee beantwoord is. Dit helpt anderen in de Community!
Goedgekeurde oplossing
Monique Greijmans
CONTRIBUTOR **

Beste Mayron,

 

Is al bekend wanneer deze wens wordt gerealiseerd? Eveneens voor snelle factuur verkoop buitenland?

Sander Kreuze
CHAMPION ***

Mijn advies voor het verwerken van inkoopfacturen dit altijd via Inkoop - Inkoopfacturen te doen. Daar vind je ook het overzicht van alle reeds aanwezige facturen terug voor gemakkelijke controle. Via snelle factuurinvoer is geen controle op factuurnummer aanwezig waardoor je minder controle hebt.

 

Wat betreft voor verkoopfacturen buitenland is Visma volgens mij wel bezig met een oplossing. Een oplossing voor het op dit moment verwerken van (buitenlandse) verkoopfacturen (als dit echt niet via eaccounting kan) je een scan- en herken oplossing inzetten. Ik gebruik dit voor diverse klanten volledige geautomatiseerd. De factuur wordt in pdf of excel formaat  via email aangeleverd en direct automatisch verwerkt in eAccounting. Dit bespaard heel veel handelingen.

Monique Greijmans
CONTRIBUTOR **

Beste Sander,

 

Dank voor je antwoord. Wat betreft scan- en herken oplossing bedoel je dan dat deze onder geüploade foto's komen te staan?

 

Sander Kreuze
CHAMPION ***

door Sander Kreuze (Bijgewerkt ‎24-10-2020 11:01 door Sander Kreuze )

Hoi Monique,

 

Met scan- en herken oplossing bedoel ik andere software die je kan koppelen aan visma eaccounting. 

 

Ik gebruik hiervoor Zenvoices: https://www.zenvoices.com/visma-eaccounting.html

 

apvandam
CONTRIBUTOR **

door apvandam

Dat zou heel fijn zijn, want de reguliere weg via inkoopfactuur is net als die van de verkoopfactuur heel erg omslachtig.

Goedgekeurde oplossing
apvandam
CONTRIBUTOR **

door apvandam

Inmiddels is het mogelijk ! geweldig !