Mijn Communities
Help
BryanvanIngen
CONTRIBUTOR **

Werking ''SO to Purchase'' en ''Inkooporders aanmaken'' na laatste update

door BryanvanIngen

Goedemorgen,


Wij werken veel met klanten waar we producten speciaal voor inkopen. De hele SO to Purchase module is de voornaamste reden dat we voor Visma.net hebben gekozen.

 

Na de laatste update(s) werkt de SO to Purchase // Inkooporders aanmaken module een stuk minder prettig dan voorheen. Als je producten besteld via de ''Inkooporders aanmaken'' module en hier per abuis een fout maakt, dus de complete inkooporder of het product verwijderd uit de inkooporder, krijg je de artikelen dubbel terug. Namelijk SO to Purchase en In Replenishment. Vervolgens moet men de IN Replinshment producten in een ''fake'' inkooporder zetten en deze annuleren. Voorheen was dit niet. Als een artikel uit een inkooporder werd verwijderd kreeg je deze keurig terug te zien in het Inkooporders aanmaken overzicht. 

Vanochtend viel het op dat zelfs producten uit een ''reguliere'' inkooporder, dus niet voortkomen uit SO to Purchase ook IN Replinshment komen te staan als deze worden verwijderd uit een inkooporder.

 

Daarnaast lopen onze inkopers er tegenaan dat als ze via ''Inkooporders aanmaken'' op artikelniveau een crediteur wijzigen, deze telkens terug springt naar de standaard crediteur.

Samenvattend wat vervelende nieuwe aspecten die de processen bij ons behoorlijk vertragen.

Met vriendelijke groet,Inkooporders aanmaken.jpg
Bryan van Ingen

2 ANTWOORDEN 2

door sanderdercksen

Beste Bryan,

We hebben dit ongewenste gedrag inderdaad ook geconstateerd. Dit bleek het gevolg van het oplossen van een specifiek issue in de bevoorrading. In de patch die voor vanavond gepland staat, zit ook de oplossing voor dit gedrag. Hierna zou het gedrag weer moeten zijn zoals voor de release van versie 8.25. 

De voortgang van de patch update is op deze pagina te volgen.

 

Sorry voor dit ongemak!

BryanvanIngen
CONTRIBUTOR **

door BryanvanIngen

Hoi Sander,

 

Bedankt voor je snelle tegenbericht.

 

Fijn dat jullie zo snel schakelen bij Visma.net... super!

 

Groet,

Bryan