AivarsZ
CONTRIBUTOR ***

Noklusējuma kontējuma shēmas

autors AivarsZ (Atjaunots ‎28-05-2026 18:55 autors AivarsZ )

Tātad jautājums speciālistiem.Kad esmu samaksājis par konsultāciju, par kuru manuprāt man nebija jāmaksā, rodas jautājums. Ja Horizon rīkotajos kursos par 120 eiro apgalvo, ka sistēmas noklusējuma  kontējuma shēmas nav iespējams  labot, taču konsultācijas brīdī man saka, ka esmu to  labojis. Man paliek jautājums - visas noklusējuma sistēmas shēmas nevar labot vai tikai kādas noteiktas noklusējuma sistēmas kontējumu shēmas? Un kāpēc jebkura mana ieskatīšanās noklusējuma  sistēmas shēmā  Horizon programmā tiek veidots ieraksts - labošana.  Un mana problēma nav samaksāt par konsultāciju, bet es negrasos maksāt par lietām, kuras neesmu veicis. Man patīk Horizon, bet man nav absolūti nav pieņemami šādi gadījumi.  

3 ATBILDES 3
Accepted solution
Raita Reine
VISMA

autors Raita Reine

Labdien, @AivarsZ !

Iespējams, ka lietoto terminu dēļ ir radies sajukums.

"Sistēmas shēma" ir patiešām nelabojama visiem dokumentiem. Pēc tās tiek grāmatots, ja pie dokumenta tipa neviena cita kontējumu shēma nav norādīta. Kontējuma logā nospiežot dzelteno zibeni tā atpazīstama ar kodu "SYS", nosaukumu "Sistēmas shēma" un tukšumu dokumenta kolonā.

"Noklusētā shēma" ir pie dokumenta tipa piesaistītā shēma, pēc kuras tālāk primāri notiek grāmatošana. Un piesaistīt var tikai kādu citu, kas nav sistēmas shēma.

Ja saliek tos vārdus kopā, tad var arī rasties pārpratums.

"Sistēmas noklusētā shēma" vai "Noklusētā sistēmas shēma"  --  te bez pārprasīšanas nebūs skaidrs, par kuru tieši ir runa.

Katrā ziņā ir labi, ka jautājums atrisinājās 🙂

sistēmas shēma vs noklusētā shēma.png

Gunta_AlianseTM
PARTNER

autors Gunta_AlianseTM (Atjaunots ‎28-05-2026 19:14 autors Gunta_AlianseTM PARTNER )

Sistēmas shēmu nevar labot, kā arī nav iespējams "ieskatīšanos" fiksēt kā labošanu ... Kas Jums kaut ko TĀDU ir stāstījis????? Attiecīgā dokumenta tipa Sistēmas kontējumu shēmu var redzēt tikai kontējot dokumentu un labošana nav aktīva... vai arī pie kontējumu shēmām veidojot jaunu dokumentu - bet tā JAU ir kopija 

AivarsZ
CONTRIBUTOR ***

autors AivarsZ

Nu redz, to es te cenšos pierādīt. Man konsultans atsūtīja izdrukas attēlu, kurā visas manas apskates darbības bija fiksētas ar ierakstu labošana.  Un sākās tas viss ar to, ka vienā brīdī importējot bankas izrakstus programma vairs nekontēja nevienu maksājuma uzdevumu. Mēģināju rast risinājumu te, taču bez rezultātiem. Rakstīju atbalsta dienestam uz ko saņēmu šādu atbildi: 

Labdien, Aivar!

Kontējumu shēma ir labota! Jūsu shēmā nebija pēcapmaksas piesaistes kontējums! Lūdzu, pārbaudiet, vai šobrīd noklusētā kontējumu shēma strādā, un slēdziet pieteikumu, ja problēma ir atrisināta!

Saņem jaunumus par šo ziņu savā e-pastā!

Pieseko šai ziņai klikšķinot uz trim punktiem augšējā labajā šī raksta stūrī un izvēlies Abonēt. Tu vari izvēleties par kādu saturu saņem ziņas e-pastā!

Sīkāk par abonēšanas iespējām