Mijn Communities
Help
renedriessen
CONTRIBUTOR **

Brandstoftype bij declareren aantal dagen woon-werkverkeer CO2 registratie

door renedriessen
Status: Afgewezen

Bij het declareren van het woon-werkverkeer willen we graag het brandstoftype kunnen aangeven i.v.m. de CO2 registratie. Dit is nu alleen mogelijk als je het aantal kilometers declareert. Wij declareren echter 1 keer per maand het aantal dagen. 

7 Opmerkingen
door catharinaconfina

Wij hebben hetzelfde verzoek! 

door Rene van Jole
Status changed to: Status: Intake

Dank voor uw verzoek maar dit is niet wat het Ministerie  voorschrijft en ook is dit lastig te implementeren omdat  je niet bij alle dagen declaraties een Brandstof type wil aangeven. 

 

Wij zullen dit verder nagaan 

Louis Koene
CONTRIBUTOR **
door Louis Koene

Onze medewerkers werken dagelijks op dezelfde locatie en ontvangen o.b.v. het aantal kilometers een reiskostenvergoeding.

In het veld waar je het aantal kilometers ingeeft is het wenselijk om aan te kunnen geven met welk type voertuig de medewerker reist i.v.m. co2.

hierbij dient dan ook nog rekening te houden dat in het lopende jaar de medewerker kan wijzigen van type vervoer.

 

Dan hebben we ook de medewerkers die binnen een straal van 10 km wonen. Zij ontvangen geen reiskostenvergoeding. Ook van deze medewerkers moeten we registeren hoe zij naar hun werk komen (lopend, fiets, brommer, auto).

 

Dit zijn nieuwe wettelijke regelingen. Ik ga ervan uit dat een HRM pakket hierin voorziet.

Wat zijn hierin de ontwikkelingen?

door Rene van Jole

Gezien de beschrijvingen van het Ministerie die beschrijft dat je voor Woon - Werk wordt geadiviseerd een enquete uit te schrijven omdat registratie zoals u beschrijft niet compleet genoeg is. 

Daarmee hebben we vooralsnog geen plannen irm deze informatie om iets in Woon Werk sectie aan te passen

 

CO2-registratie in Visma.net HRM - Visma Community

Louis Koene
CONTRIBUTOR **
door Louis Koene

Dank je René voor de url.

Kom er later nog wel op terug.

 

Louis Koene
CONTRIBUTOR **
door Louis Koene

In het document suggereer je dat je steeds moet wijzigen als de medewerker wisselt van type vervoersmiddel. Dat is niet aan de orde. Er wordt een opgave verwacht waar de medewerker gebruikelijk mee naar zijn werk komt.

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de medewerker in het jaar verhuisd, dan verandert ook het aantal kg CO2 voor de medewerker.

 

Bij ons productiebedrijf dienen we CO2 van verschillende onderdelen vast te leggen. Dit betreft de inkoop (waar komen de goederen vandaan met hoeveel CO2), verbruik energie machines en CO2 van de medewerkers. Het totaal per order dient uiteindelijk meegegeven te worden en de verwachting is dat op elk artikel in de supermarkt moet komen te staan hoeveel CO2 ermee gemoeid is.

Ik vind het zelf dan wel jammer dat op dit moment Visma zich ervan maakt dat jezelf maar een overzicht in elkaar moet zetten, terwijl veel gegevens al zijn ingevuld in HRM. Eigenlijk snap ik dan niet waarom dan wel de app wordt aangepast, voegt in totaliteit niet veel toe.

door Rene van Jole
Status changed to: Status: Afgewezen

Voor woon werk gaan wij standaard geen Brandstof type toevoegen. Het ministerie schrijft voor woon werk een Enquete voor en omdat deze registratie nooit voor 100% kloppend is gaan wij dat vanuit het systeem niet standaard aanbieden. Met vrije velden kun je dit zelf wel configureren maar dan is de registatie en verantwoording aan het ministerie een keuze van jullie als bedrijf