Mijn Communities
Help
Anonymous
Niet van toepassing

Verplichte bijlage o.b.v. conditie (SLSR-I-344)

door Anonymous
Status: Alternatief aanwezig

Wij zijn heel blij met de nieuwe functionaliteit van verplichte bijlage. Wij hebben wel een heel belangrijke aanvullende wens.
Dat is dat je een bijlage verplicht kunt maken o.b.v. een conditie (als in rubriek x dit gekozen wordt, dan bijlage bepaalde categorie verplicht). Dat lost twee praktijksituaties op:

1. Het komt voor dat je een keuze laat in het formulier. Bijvoorbeeld wil je optie A ja of nee. Ja, dan hebben we een document nodig (en is deze verplicht). Nee, dan is het document niet nodig en dus ook niet verplicht.

2. Soms wordt gewerkt met voorloopformulieren waarin naar verschillende vervolgformulieren wordt gestuurd in de dialoog. Bijvoorbeeld Zorgverlof met een splitsing naar kort en langdurend zorgverlof. Op basis van de splitsing is bij de ene keus een document wel vereist en bij de andere niet.

3 Opmerkingen
Angela Heins
CHAMPION *
door Angela Heins

Dit zou zeer wenselijk zijn. 

Wij zouden deze echter wat uitgebreider zien.

 

Voorbeeld: Bij uit dienst gaan op initiatief van de medewerker dient de opzegmail/brief eraan toegevoegd te zijn. Deze kunnen we niet verplicht maken, daar dit afhankelijk is van de reden.

 

Jo-lean
CONTRIBUTOR ***
door Jo-lean

Goedemorgen,
Dit zou je nu (deels) kunnen oplossen met condities in de knoppen. Dus een indienknop met de conditie reden uit dienst eigen verzoek en een tweede indienknop zonder reden. Voor de activiteit indienen kun je dan een bijlage verplicht maken en voor de knop zonder conditie kun je de controle op de verplichte bijlagen onderdrukken.

Kom je daarmee verder?

Groet Jolien

door Remco te Ronde
Status changed to: Status: Alternatief aanwezig

Beste Anoymous,

 

Fijn dat je de werking van 'bijlage verplicht' maken waardeert. Dit idee komt uit 2018, maar gelukkig @Jo-lean heeft al een alternatieve oplossing aangedragen. Dit alternatief werk ik hieronder verder uit:

 

Je kunt dezelfde knop 2x opnemen in een activiteit, met daarin een conditie

RemcoteRonde_0-1673595822354.png

 

Vervolgens stel je bij de activiteit de bijlage die je wenst verplicht

RemcoteRonde_1-1673595876424.png

 

Maar bij een van de gewenste knoppen 'onderdruk je de verplichte bijlage'. 

RemcoteRonde_2-1673595920491.png

 

In dit voorbeeld zal dus alleen bij reden uitdienst 14 en het niet toevoegen van een bijlage een melding afgaan voor de medewerker.