avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

PARTNER

Periodisering fra valgt dato

Status: Implementert

Hei,

Vi ønsker at det skal være mulig å legge inn en stardato på periodiseringsnøklene. Slik det er i dag kan man kun legge inn hvor mange perioder frem i tid periodiseringen skal starte på. Dette byr på utfordringer for kunder som mottar innkommende faktura gjennom året som skal periodiseres i Q2, Q3 eller Q4.

For å løse problemet i dag må man opprette flere periodiseringsnøkler for hvert kvartal. Dersom vi mottar innkommende faktura i jan, feb, mars, april, mai som alle skal periodiseres i Q4 må man opprette flere periodiseringsnøkler med startene avvik 9,8,7,6 og 5 perioder. Dette er tungvindt og burde løses med at en velger hvilken dato/periode/kvartal periodiseringen skal starte på.

Mvh Eirik

14 Kommentarer
VISMA
Status changed to: Status: Stem - Vi vurderer!

For å sikre best mulig oversikt over hvilke ønsker og idéer flest ønsker, er det viktig å se hvor mange som har de samme behovene. Oppfordrer derfor alle til å stemme om de synes det er en god idé

PARTNER

Dette er viktig for nesten samtlige kunder!

PARTNER
Det er i dag mulig å sette fast dag i perioden på periodiseringsnøkkel, dato kan en overstyre ved å klikke Vis Tidsplan på selve fakturaen når man behandler / konterer denne
PARTNER

Helt eller delvis enig Vi ønsker oss fri fra periodiseringsnøklene som er uhyre tungvindt Kan det ikke heller legges opp til en periodiseringsmåte hvor en legger stardato og antall måneder fakturaen og bilaget skal periodiseres på

VISMA
Status changed to: Status: Akseptert
 
PARTNER

Så bra at dere kan se på dette!!!  Og som vi ser det, er det beste å legge opp en startdato for periodiseringen, samt antall måneder det skal periodiseres på.    Vi ønsker også å kunne periodisere på hovedboksbilag... Er det mulig ?

PARTNER

Gleder meg 🙂

Status changed to: Status: Implementert

Dette ble levert i ny versjon 12./13. mai. Mer informasjon kan du lese i Hva er nytt i Visma.net ERP fra 13. mai?

Vi håper dere liker denne forbedringen 🙂

PARTNER

Hei . Først må jeg si at jeg er glad at problemet virkelig er tatt tak i. Deretter blir jeg nok en skikkelig partypooper:  Lurer på om dere har mottoet : "hvorfor gjøre det enkelt når en kan gjøre det vanskelig?"  "Fleksibelt etter periode, pro rata etter dag"...hva er det for et språk?  Men Ok, denne er en forbedring, selv om den ikke er logisk og bare kan periodisere fem i tid. En må fremdeles ha flere periodiseringsnøkler. Hvor er det logiske i  "Start dato for avslutning" Slutt dato for avslutning" ?...til og med det offentlige jobber nå med å forenkle språket.  Her er et forslag. Lag en standard periodiseringsnøkkel MND som periodiserer antall mnd og kall det "startdator for periodisering" og "sluttdato for periodisering", så blir det mer logisk. Så kan en lage en standard periodiseringsnøkkel DAG som gjør det samme på antall dager.  Så kan dere lage  periodiseringsnøkkler som periodiserer tilbake i tid etter samme mal.  Hvorfor ikke gjøre det enkelt og logisk?

Takk for tilbakemelding! Det setter jeg pris på. Vi ønsker jo å gjøre det bedre og så enkelt og logisk som mulig. Så vi skal se på det og kommer tilbake på det her.

PARTNER

Hei.. Fint at du tok det slik..;-) tilbakemeldingen var konstruktivt ment .. Har flere forslag:   *Vi ønsker oss også å periodisere fra hovedboksbilag....*og så ønsker vi oss en "kontoutskrift" filinnhenting fra banken som vi kan matche i avstemmingsutdraget...*og så ønsker vi oss en mulighet til å matche interrimskonti, periodiseringskonti på samme måte som bankkonti... det var litt fra vår ønskeliste... Ha en fin dag.

Så bra! Det kan hende at vi ønsker en samtale for å snakke videre om disse tingene 🙂 VI holder alle andre oppdatert her.

PARTNER

Veldig bra.. vi har mange innspill... 🙂