avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

CONTRIBUTOR ***

Trekkpliktig og trekkfritt dagdiett

Status: Akseptert

Hei.

I november 2017 kom skatteetaten med uttalelse om tolkning av skattefri kostgodgjørelse.  Arbeidsgiver skal nå vurdere hver enkelt arbeidstaker og den aktuelle reisen for å avgjøre om reisen blir skattepliktig eller skattefri. 

 

Vi har da sett på arbeidsinstruksene til våre ansatte, og kommer frem til at en del selgere har i sin normale arbeidssituasjon å reise rundt til kunder innenfor et angitt geografisk område. Når disse selgerne krever diett på slike reiser uten overnatting, så er det å anses som skattepliktig diett. 

Det hender at disse selgerne er på reiser uten overnatting, ikke  kundebesøk, men f.eks kurs/ infomøter. Diett for denne type reise vil da være skattefritt for selgerne.

 

Finnes det en løsning i visma.net expense som hånderer dette? Jeg har ikke klart å finne det og vår forhandler mener at det ikke finnes en løsning i Expense på dette. Det har tross alt gått 4 måneder siden dette trådde i kraft...

Det må bli slik at brukerne selv velger om reisen blir trekkpliktig eller ikke. Det blir feil å sette opp brukerne på ulike grupper (grupper for trekkfritt og grupper for trekkpliktig)

 

Håper vi får høre om dere holder på med en løsning, eller om dere venter/håper på at skatteetaten skal snu på dette. 

 

1 Kommentar
Status changed to: Status: Akseptert