Iznākusi jaunā HoP versija Mednis

autors laura_elstina (Atjaunots ‎10-09-2025 14:09 autors TomsU VISMA )

Lai iepazītos ar pēdējā ceturkšņa jaunumiem mūsu produktos Horizon, HoP un Numo, 18. septembrī plkst. 10.00 aicinām uz videosemināru, kurā pastāstīsim par galvenajām aktualitātēm un nākotnes attīstības plāniem.

Reģistrācija »

Pieejami uzlabojumi vairākos HoP moduļos. 

Platforma

1. Novērsta problēma, kad, atverot HOP no linka (piem., links e-pastā uz saskaņošanas uzdevumu), atsevišķās situācijās ielogošanās lapā neparādījās alternatīvie autentifikācijas veidi (piem., Google vai Microsoft autentifikācija). 

Papildiespējas Personāls+

Personāls 

1. Mani atvaļinājumiLai atvieglotu darbu ar atvaļinājuma pieteikumiem klientiem, kuri strādā vairāku nodokļu maksātāju (VNM) režīmā, atvaļinājuma pieteikuma forma un apstiprināšanas uzdevums ir papildināti ar informāciju par iestādi, kurā atvaļinājums tiek pieteikts.
    Darbinieka pieteikto atvaļinājumu saraksta detalizācijā tagad korekti tiek attēlota informācija par amatu, struktūrvienību un iestādi atbilstoši tiesiskajām attiecībām, uz kurām atvaļinājums ir veidots.
    Izmaiņas apstiprināšanas uzdevumos ir pieejamas, sākot ar Horizon 665. versiju.
  2. Mācību pieteikumi: ja Ārējā mācību pieteikumā lauks Organizators ir norādīts kā obligāts, pieteikumā to var aizpildīt arī ar jaunu organizatoru, ne tikai izvēloties no klasifikatora. Izmaiņas ir pieejamas, sākot ar Horizon 665. versiju.
  3. Mācību pieteikumi: ir ieviesta iespēja izvēlēties, uz kurām tiesiskajām attiecībām pieteikums tiek veidots.

Rīkojumi un vienošanās

1. Nodrošināts, ka, veidojot vienošanās/rīkojuma dokumentu, summas laukā ievadīts skaitlis ar četrām zīmēm aiz komata netiek noapaļots līdz divām zīmēm aiz komata.
  2. Novērstas tulkojumu nepilnības.
  3. Rīkojumu detalizācijā un apstiprināšanas uzdevumos ir pievienoti papildlauku kodi.

Esmu iepazinies

1. Lai nodrošinātu elastīgāku darbu ar "Esmu iepazinies" notikumiem un mazinātu riskus situācijās, kad konkrēts administrators nav pieejams, ir ieviesta jauna loma "Esmu iepazinies pārvaldnieks", kas ļauj pārvaldīt visus šī moduļa notikumus.

Svarīgi! Sākot ar HoP oktobra starpversiju, lietotājiem ar lomām “Pārvaldnieks” un “Firmu pārvaldnieks” modulis "Esmu iepazinies" vairs nebūs pieejams.
    Līdz ar to klientiem, kuru lietotāji ar šīm lomām līdz šim strādāja ar "Esmu iepazinies" notikumiem, ir jāveic izmaiņas lomu konfigurācijā, piešķirot vienu no lomām:
       * "Esmu iepazinies administrators" – tiesības pārvaldīt tikai tos notikumus, kuros persona ir norādīta kā atbildīgais, vai
       * "Esmu iepazinies pārvaldnieks" – tiesības pārvaldīt visus "Esmu iepazinies" notikumus.

Ja lietotājam līdz šim bija piešķirtas gan “Pārvaldnieka” (vai “Firmas pārvaldnieka”), gan “Esmu iepazinies administratora” lomas, tad jaunā loma “Esmu iepazinies pārvaldnieks” tiks piešķirta automātiski.

Komandējumi

1. Uzlabota komandējumu atskaites lietderības atskaitei pievienoto failu atainošana saskaņotājam. Turpmāk faili parādīsies sadaļā Lietderības atskaite, nevis Pamatinformācijā.
  2. Komandējumos turpmāk būs iespējams izvēlēties angļu valodu šādiem klasifikatoriem: izdevumu veidi un izdevumu apmaksas veidi. Iesniedzot komandējuma pieteikumu, varēs izvēlēties pieteikuma veidu no klasifikatora, kas ir tulkots angļu valodā. Komandējuma pieteikumā mērķi  un pamatojumu varēs izvēlēties no arī no angļu valodas sagatavēm.
  3. Uzlabots komandējumu atskaites uzņēmuma apmaksāto izdevumu summu atainojums, nolīdzinot tās pa labi, pārsaucot “Summa apmaksai, EUR” par “Summa, EUR” un sašaurinot kolonnu.

Mani izdevumi

1. Manos izdevumos turpmāk varēs izvēlēties angļu valodu sekojošiem klasifikatoriem: izdevumu un izdevumu apmaksas veidi. Iesniedzot pieteikumu, varēs izvēlēties pieteikuma veidu no klasifikatora, kas ir tulkots angļu valodā. 
  2. Turpmāk QR kods, kas deva iespēju pāriet uz mobilo tālruni, vairs netiks kļūdaini attēlots mobilajā tālrunī.

Papildiespējas Grāmatvedība+

Rēķini

Turpinot uzlabot rēķinu funkcionalitāti ir ieviesti šādi uzlabojumi:

1. Rēķinu sarakstā esošā kolonna Summa apmaksai pārsaukta par Kopsumma.
  2. Rēķinu saraksta izskatā turpmāk būs iespējams izlikt kolonnas - Priekšapmaksas summa, Priekšapmaksas procenti, Summa apmaksai, Summa samaksai, Mērķa dokumenta pamatveids, Projekts. Izmaiņas pieejamas, sākot no Horizon 655.20 versijas.
  3. Kolonnas Iestāde, Līguma numurs un Pazīmes nosaukums turpmāk būs platākas. 
  4. Turpmāk rēķinu sarakstā apskatei varēs izlikt vienlaicīgi ne vairāk kā 12 kolonnas. 
    2025-09-02 09_18_59-Greenshot.jpg
  5. Rēķina apstiprināšanas informācijas sadaļa papildināta datiem par rēķinā norādīto mērķa dokumenta pamatveidu un rēķina summām. 
    Ja rēķina mērķa dokumenta pamatveids ir “Saņemšanas priekšapmaksas dokuments” un priekšapmaksas summa ir aizpildīta, tad tiek attēlota priekšapmaksas summa.
    2025-09-02 10_20_00-Greenshot.jpg
    Citos gadījumos sarakstā tiek attēlota dokumenta kopsumma kā līdz šim.
    2025-09-02 10_18_39-Greenshot.jpg
  6. Apstiprināšanas uzdevumu sarakstā rēķini turpmāks tiks attēloti atbilstoši mērķa dokumenta pamatveidam: 
       * ja  mērķa dokumenta pamatveids ir "Saņemšanas priekšapmaksas dokuments", tad "Priekšapmaksa",
       * ja mērķa dokumenta pamatveids ir "Apgādes kredītrēķins", tad "Kredītrēķins",
       * ja mērķa dokumenta pamatveids ir "Saņemšanas pavadzīme", tad "Pavadzīme",
       * citos gadījumos paliek "Rēķins". 
    2025-09-02 10_20_55-Greenshot.jpg
  7. Lai padarītu rēķinu saraksta atlasi ātrāku un stabilāku, novērsta nepilnība, kas specifiskos gadījumos ļāva atlasīt rēķinus par periodu, kas bija ilgāks par vienu gadu. 

Materiālie resursi

1. Krājumu norakstīšanas pieteikumu saskaņošanas laikā turpmāk būs iespēja veidot papilduzdevumus.
  2. Ja saskaņošanas laikā materiālo resursu pieteikums tiek noraidīts, to ir iespējams pieteikt vēlreiz no lietotnes “Materiālo resursu pieteikumi”, izmantojot pogu “Kopēt”, kas kļūst aktīva tikai noraidītiem pieteikumiem. Uzzināt vairāk>>
  3. Pieteikuma izveidotājs turpmāk materiālo resursu pieteikumu sarakstā redzēs arī citu personu pieteikumus, kurus viņš pats ir veidojis un iesniedzis. Spēkā no Horizon 660.3 laidiena.

Horizon savietojamībai ieteicamie laidieni

660. versija

665. versija

Jaunākais vai sākot ar 

660.3.

Jaunākais vai sākot ar 

665.3.

Kā saņemt versiju?

Mākoņpakalpojuma klientiem jau ir pieejama jaunākā versija. Ja neesat mākoņpakalpojuma klients, tad Hop versijas iespējams lejupielādēt šeit

Kur var uzzināt par attīstības plāniem?

Lai savlaicīgi uzzinātu par plānotajām izstrādēm un iesaistītos produkta attīstībā ar savu balsi un komentāriem, aicinām apskatīt attīstības ceļa karti!

Saņem jaunumus par šo ziņu savā e-pastā!

Pieseko šai ziņai klikšķinot uz trim punktiem augšējā labajā šī raksta stūrī un izvēlies Abonēt. Tu vari izvēleties par kādu saturu saņem ziņas e-pastā!

Sīkāk par abonēšanas iespējām