Minun alueeni
Apu

Reskontravahti

03-01-2023 07:24 (Päivitetty 23-01-2023)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 101 Näytöt

Reskontravahti on Visma Financial Solutionsin tarjoama palvelu. Reskontravahti automatisoi myyntireskontran maksuvalvonnan. Automatisoitu maksuvalvonnan prosessi parantaa yrityksesi kassavirtaa ja maksuvalmiutta. Palvelu sisältää automaattisen maksuvalvonnan, maksuhuomautusten lähettämisen ja perintätoimenpiteet. 

 

Visma Financial Solutions veloittaa palvelusta laskuvolyymin mukaan. Voit ladata  hinnaston täältä

Reskontravahdin käyttöönotto

 

Avaa

Pääset reskontravahdin ohjattuun käyttöönottoon kohdasta Lisäpalvelut -> Reskontravahti -> Aloita käyttöönotto. 

Snag_18179c3.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohjelma täyttää tarvittavat tiedot (Yrityksen tiedot, Laskutustiedot, Yhteystiedot) lomakkeelle automaattisesti yrityksen tietojen perusteella, mutta voit tarvittaessa muuttaa tietoja. Yhteystietojen täyttämisen jälkeen valitse Ota käyttöön.

Snag_18a24c1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennen kuin saat palvelun käyttöösi, tulee sinun täyttää vielä tunnistautumislomake. Tämän voit tehdä joko sähköpostiisi tulleen linkin kautta, tai suoraan ohjelmassa olevasta linkistä. Tunnistautuminen tapahtuu Visma Sign -palvelun kautta, henkilökohtaisten pankkitunnusten avulla. 

Snag_1927a8b.png

 

 

 

Laskun siirto Maksuvalvontaan

 

Avaa

Kun Reskontra-vahti on käytössä, laskut siirretään maksuvalvontaan. Vain sellaiset laskut, joiden valuuttana on euro, voidaan siirtää. Maksuvalvontaan ei siirretä Käteinen-maksuehdolla luotuja laskuja eikä hyvityslaskuja. Laskulle tulee siirtoteksti ja Visma Financial Solutions:in asiakasvaratili pankkitiliksi.

Snag_34ecee5.png

Lasku siirretään maksuvalvontaan 15 min sisällä laskun lähetyksestä asiakkaalle. Laskunumeron muuttaminen on estetty reskontravahdin ollessa käytössä.

Asiakkaan kaikki osoitetiedot ovat pakollisia, kun maksuvalvonta on käytössä. 

Asiakaskortille on lisätty toiminto Perintäesto. Jos asiakaskortilla on perintäesto käytössä, ei laskua siirretä maksuvalvontaan.

Snag_1a89c9f.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Huom! Maksumuistutuksia ei voida luoda verkkolaskut.fi-palvelussa, jos lasku on maksuvalvonnassa. Laskuilla, joilla on perintäesto voidaan edelleen tulostaa/lähettää muistutuksia verkkolaskut.fi-palvelun kautta. Laskun tulostus ei ole mahdollista ennen kuin lasku on lähetetty asiakkaalle/maksuvalvontaan. 

 

Suorituksien nouto ja kirjaus, laskun status

 

Avaa

Kun maksuvalvonnassa olevalle laskulle saadaan koko suoritus, lasku siirtyy valmiiksi. Laskuun tullessa osasuoritus, lasku siirtyy osasuoritetuksi.

Kun käytetään oikaisulajia Korko, tulee verkkolaskut.fi-palveluun oma suoritus, jonka suoritussumma on 0.

Suoritukset noudetaan tasatunnein 4h välein, sekä kuluvan päivän, että edellisen päivän tiedot. Suorituksia ei noudeta klo 22-05 välillä.

Suorituslistaukseen on lisätty oma Suoritustyyppi maksuille, jotka tulevat Reskontravahdin kautta.

Snag_34877d9.png

Suorituksen/osasuorituksen kirjaamisesta verkkolaskut.fi-palveluun tulee maksuvalvontaan ohisuoritus.

Luottotappiokirjauksesta ja hyvityslaskun kohdistamisesta menee tieto maksuvalvontaan.  Mikäli asiakas maksaa Visma Payn kautta, tulee suoritus Visma Paylta. Verkkolaskut.fi-palvelu lähettää näistä ohisuorituksen maksuvalvontaan.

 

Laskun status (Esim. Odottaa maksua, Huomautettu, Perinnässä) näytetään laskulistauksen laskukortilla. Suoritukset noudetaan 4h välein tasatunnein,  ja toimeksiantojen tilat 15min yli.

Snag_343f80e.png

 

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!