Minun alueeni
Apu

Käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Tuotteita ja rakennetuotteita voidaan seurata erä- ja sarjanumerotarkkuudella määrittelemällä tuotteelle/rakennetuotteelle varastoseurannan. Tällöin Fikuro vaatii, että jokainen tuotteelle tehty varastosiirto kohdistuu aina johonkin erä- tai sarjanumeroon. Varastoseuranta varmistaa, että meille jää rikkoutumaton loki kaikista ko. erä- tai sarjanumeroon liittyvistä toimenpiteistä. Tällöin varastosaldo ei voi myöskään koskaan mennä negatiiviseksi.   Varastoseuranta laitetaan päälle valitsemalla varastoitava tuote/rakennetuote ja Varasto-välilehdeltä määrittelemällä käytettävä varastoseurantamenetelmä.      Oletuksena varastoseurantaa ei ole käytössä. Käyttäjä voi valita varastoseurannaksi: Sarjanumero: kutakin yksittäistä tuotetta seurataan yksilöllisellä sarjanumerolla Eränumero: osajoukkoa tuotteista seurataan eränumeron perusteella   Jotta varastoseurannan voi ottaa käyttöön, on tuotteen ensinnäkin oltava varastotuote (laitettava täppä kohtaan Varastotuote). Toisekseen varastosaldon on oltava nolla, jotta seuranta voidaan aloittaa. Valittua varastoseurantamenetelmää ei voida poistaa tai muuttaa mikäli varastosaldo ei ole nolla.   Käytännössä joka kerta kun tuotteita/rakennetuotteita otetaan vastaan tai valmistetaan, pitää määritellä varastoseurattaville, varastoon lisättäville tuotteille erä- tai sarjanumero.   https://ohjeet.visma.fi/articles/#!fikuro/er-ja-sarjanumeroseuranta
Näytä koko artikkeli
03-06-2024 09:40 (Päivitetty 03-06-2024)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 148 Näytöt
Mikäli Fikurossa halutaan seurata tuotteiden varastosaldoja, on tätä varten luotava vähintään yksi varasto ja sen alle yksi varastopaikka. Katso täältä miten uusi varasto perustetaan.    
Näytä koko artikkeli
15-04-2024 11:50 (Päivitetty 24-04-2024)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 60 Näytöt
Tuotteista/rakennetuotteista, jotka ovat varastotuotteita, voidaan laskea varastoarvo. Kullakin tuotteella/rakennetuotteella kerrotaan, mitä hintaa varastoarvon laskennassa käytetään. Vaihtoehdot ovat: kustannushinta, ostohinta tai lisähinta1. Tämä hinta sitten kerrotaan varastosaldon arvolla. Mikäli varastopaikassa oleva määrä on negatiivinen, niin silloin arvon laskennassa käytetään nollaa varastosaldona. Eli varastosaldo ei vähene negatiivisen varaston myötä. Varaston arvoa laskettaessa yhdistetään kaikki siihen kuuluvat tuotteet/rakennetuotteet varastopaikoittain.   Varaston arvo voidaan katsoa myös takautuvasti aiemmilta päiviltä. Tällöin katsotaan varastokirjanpidossa, paljonko valittuna päivänä on ollut tuotteita ja kerrotaan määrä valitulla hinnalla. HUOM! Hinta katsotaan tuotteen takaa siltä päivältä joka on valittuna.  
Näytä koko artikkeli
02-04-2024 07:59
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 64 Näytöt
Tunnistelaput