Minun alueeni
Apu
OoOo
CONTRIBUTOR ***

Kehitysehdotus toistuvaislaskuihin

tekijä OoOo (Päivitetty ‎22-11-2022 17:27 tekijä OoOo )

Toistuvaislaskuissa olisi hyvä pystyä käyttämään joitain simppeleitä muuttujia ja/tai kaavoja, kuten [vuosi], [vuosi+1], [kuukausi], jne.

 

Ainakin itselläni toistuvaislaskut lähtevät palveluista tietylle aikavälille ja niihin olisi hyvä saada mukaan tieto mitä aikaväliä kyseinen lasku koskettaa. Se voisi olla esim. ensi vuoden palvelua koskevassa laskussa jotain tämän tyylistä:

 

"Palvelu X ajalle 1.1.[vuosi+1]-31.12.[vuosi+1]", joka näkyisi laskulla "Palvelu X ajalle 1.1.2023-31.12.2023"

 

Tai viime kuussa toimitettua tuotetta laskutettaessa:

 

"Tuote X [kuukausi-1]/[vuosi]", joka näkyisi laskulla "Tuote X 10/2023"

 

Ilman tätä toiminnallisuutta joudun lähettämään laskut

  1. vähän epämääräisenä esim. pelkällä päivämäärällä ilman vuotta, mikä ei ole suotavaa, koska laskun vastaanottaja ei voi tietää koskeeko lasku tulevaa vai mennyttä ajanjaksoa tai
  2. käsin, mikä tietysti tuhoaa koko toistuvaislaskumahdollisuuden hyödyn
6 VASTAUSTA6

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei!

 

Pahoittelut vastauksen viivästymisestä. Toistuvaislaskuilla on mahdollista käyttää tiettyjä muuttujia, mutta valitettavasti suoraan +1 ja -1-arvot eivät ole mahdollisia. Tässä ohjeessa on käyty muuttujat tarkemmin läpi:

https://community.visma.com/t5/Kayttovinkit/Toistuvaislaskun-luominen/ta-p/306801

 

OoOo
CONTRIBUTOR ***

tekijä OoOo (Päivitetty ‎29-11-2022 16:19 tekijä OoOo )

Ok, kiitos. Tuo on jo hyvä alku, mutta nuo simppelit kaavat olisi kyllä mainio lisä.

 

Ongelma itselläni on siis se, että laskutan palvelun tietylle aikavälille etukäteen ja lasku pitäisi lähettää kuukautta aiemmin, että asiakas voi vielä halutessaan perua tilauksen ennen uuden kauden alkua. Mikäli ymmärsin oikein, näillä työkaluilla se ei onnistu (?) vaan lasku pitäisi lähteä käytännössä vasta uuden kauden alkaessa, jos haluan siihen esim. tulevan kalenterivuoden 1.1.2023-31.12.2023.

 

P.s. noiden muuttujien arvoja ei vissiin näe mistään muualta kuin jo lähetetystä laskusta? Koitin testailla niitä, mutta laskun esikatselussa näkyy vaan muuttuja eikä siis esim. mitä laskulle konkreettisesti tulostuu. Jonkinlainen esikatselu olisi hyvä olla olemassa ettei tarvi ihan sokkona laittaa noita asiakkaan laskuun ja toivoa parasta, että käytti oikeita muuttujia ja, että tiedot ovat oikeat.

OoOo
CONTRIBUTOR ***

tekijä OoOo

Tämä nykyinen esikatselu siis palvelee vähän huonosti:

 

OoOo_0-1669731806540.png

 

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei!

Valitettavasti juuri noin ei ole tosiaan mahdollista. Jos laskutusväliksi asettaa 1 vuoden ja laskupvm olisi 1.1.2023 niin silloin voisi käyttää muuttujia %D-%eD, jolloin kausi olisi 1.1.2023-31.12.2023. Ennen tuota 1.1. laskua ei silloin valitettavasti saa lähtemään. Välitin toiveen -1 ja +1-muuttujista ja muuttujien generoitumisesta jo esikatseluun kuitenkin eteenpäin. 🙂

OoOo
CONTRIBUTOR ***

tekijä OoOo

Kiitos!

 

Tarkennuksena vielä, että tuo +/-1 oli siis vain supersimppeli esimerkki ja varmasti, jos tuollainen toiminnallisuus lisätään, kannattaa sen suoriutua muistakin luvuista ja yksinkertaisista kaavoista.

 

 

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei,

 

Juu kyllä, tilanne käsitellään laajemmin ja mietitään  eri vaihtoehtoja kaavan mahdolliselle toteuttamiselle.  🙂 

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!