Minun alueeni
Apu
JessicaJolanda
CONTRIBUTOR **

Kustannustuki 3.kieppi

tekijä JessicaJolanda
 

Screenshot_2021-04-29 Verkkolaskut fi(1).png

Aika huvittava tämä uus juttu täällä ohjelmassa 🙂 Kustannustuen edellytys on liikevaihdon pudotus -30%. Ohjelma näyttää pudotusta -58% eikä oikeutta tukeen.

Todellisuudessa liikevaihdon kasvu ohjelmasta lähettejyn laskujen puolesta +22% 😄

Mistähän tämä ohjelma nää lukunsa keksii? Toivottavasti kukaan käyttäjä ei nyt ainakaan näihin lukuihin luota ja jätä sen takia tukihakemusta tekemättä!

3 VASTAUSTA3
MarkusJokela
VISMA

tekijä MarkusJokela

Hei,

 

Ohjelma katsoo aikavälin verottomat myynnit pandemiakaudelta (riippuu alv-kaudesta) sekä "normaalikaudelta" joka on pandemiakautta vuotta aiempi tilanne. Lisäksi voi lisätä laskuriin muita tuloja molempiin kausiin, koska verkkolaskut.fi palvelussa ei välttämättä ole kaikkea liikevaihtoon liittyviä tuloja merkittynä. Näiden lukujen pohjalta lasketaan "Liikevaihdon alentuma" eli jos tulos on 30,00% niin se tarkoittaa että liikevaihto on laskenut 30%. Jos tulos on esim. -30%, niin se tässä asiayhteydessä tarkoittaisi sitä että liikevaihto on kasvanut 30% koska tässä haetaan alentumaa.

 

Lisäksi edellytetään että kustannuksia (joustamattomat + palkkakulut) on vähintään 2000€ jotta laskurin tulos kertoo että voit hakea kustannustukea. Eli vaikka tulos olisi liikevaihdon alentumassa 35,00%, niin jos ei ole syöttänyt kuluja lainkaan niin laskuri kertoo aina että ei olisi oikeutta kustannustukeen.

 

Eli jos sinun laskurisi tulos näyttää -58,56% niin tarkoittaa sitä että sinulla on "Pandemiakaudella" enemmän verottomia myyntejä + mahdollisia muita tuloja merkittynä verraten laskurin alaosassa olevaan "Normaalikauden" lukuihin. Jos laskurimme on hakenut verottomat myynnit virheellisesti, niin laita siitä viestiä helpdesk@passeli.com niin voimme ne asiakaskohtaisesti tarkistaa.

 

Perimmäinen tarkoituksemme on puhtaasti auttaa yrityksiä levittämällä tietoisuutta kustannustuen hakemisesta. Tässä kustannustuki kierroksella tuotiin lievennyksiä juuri pienempiin yrityksiin nähden ja täten halusimme tämän asian tuoda esiin ohjelmassamme. Tämä asia on varmasti tiedostettu monissa yrityksissä, mutta jos edes yksi asiakkaamme saa lisätietoa kustannustuesta tämän kampanjan avulla tai päätyy hakemaan kustannustukea tämän myötä, niin olemme onnistuneet tässä. Tietysti ensisijaisen tärkeää on että laskuri laskee oikein luvut, jotta emme kerro virheellistä informaatiota asiakkaillemme. Jos sieltä löytyy epäkohtia niin ne korjaamme välittömästi.

 

Keväisin terveisin 🌞,
Markus / Verkkolaskut.fi

JessicaJolanda
CONTRIBUTOR **

Kiitos vastauksesta! Jos nyt hypätään sen yrittäjän saappaisiin, kuka käyttää tätä laskutusohjelmaa ja ajattelee tästä hyvinkin helposti tarkistavansa näiden tuki- ja vertailukausiensa liikevaihdon (vaivaamatta sitä kirjanpitäjää ja jos kaikki lv tulee tän ohjelman kautta). Jos laskuri näyttää, että liikevaihdon ALENTUMA on MIINUS 58% , niin kuinkahan moni tuon mieltää, että LV onkin kasvanut tuon 58% ?
Veikkaan, että yleisesti ihmisten ajatuksissa se miinus-merkki on se alentuma ja plus-merkki sitä LV'n kasvua. Voin toki olla väärässäkin, mutta parilta asiakkaalta jo saanu viestin, että "mitä hittoa tuo ohjelma sekoilee" 🙂 .....oliskohan kirjanpidon raporteissakin sit se plus=miinus ja miinus=plus 😉

MarkusJokela
VISMA

Kiitos rakentavasta palautteesta! Me teemme tämän palautteen myötä muutoksia kustannustukilaskuriin ja tuomme siihen selkeyttä. Vaihdamme liikevaihdon alentuman tuohon liikevaihdon muutokseen ja jäsentelemme nuo kentät hieman uudelleen, jotta se olisi helpommin luettavissa. Kiitos että avasit tätä asiaa vielä enemmän ja toit nämä epäkohdat esiiin.

 

Pyrimme siihen, että paranneltu kustannustukilaskuri olisi käytettävissä vielä tämän iltapäivän aikana.

 

Terveisin,

Markus / Verkkolaskut.fi

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!