Minun alueeni
Apu
Anonymous
Entinen jäsen

Ongelmakohtia uudessa verkkolaskut.fi -palvelussa

tekijä Anonymous

- Kun teen laskua, ja syötän jotain tekstiä nimikeriville, niin se vaatii entterin painamisen, että kirjoitettu teksti tallentuu ko. riville. Tämä on erittäin ärsyttävää! Vanhassa riitti tabin painaminen. Entterin pakkopainaminen pois, kiitos. Sama vika myös muissakin kentissä, esim. asiakkaan valitseminen, klikkaan ko. kenttää, kirjoitan pari kirjainta, valitsen nuolinäppäimillä asiakkaan, sitten tab. Ja kaikki häviää. 😞 😞

- Miksei asiakasta voi valita hiirellä rullaamalla listasta?

- Yksikkö; miksei voi itse kirjoittaa vapaavalintaista tekstiä, vaan pitää valita joku listalta joka ei sovi lainkaan laskutettavaan juttuun. Esim. 5 työpäivää. Ei onnistu. 

- Ja sama kuin toisessa keskustelussa mainittu, eli laskutusriviin liittyvä lisätieto-kenttä (tuotteen kuvaus), miksi se on piilotettu sinisen kolmipistepainikkeen taakse? Turhaan.

- Tilausnumero-kenttään kirjoitettu teksti ei näy "laskun kuvassa", niin jää epäselvyys että tallentuuko se tilausnumero mihinkään??

 

Tässä nyt näitä muutamia kohtia nyt alkuun. Pyytäisin korjaamaan nämä asap, kiitos.

 

 

5 VASTAUSTA5
Anni Creative
CONTRIBUTOR *

tekijä Anni Creative (Päivitetty ‎21-01-2021 11:53 tekijä Anni Creative )

Laskun esikatselu pitäisi saada mahdollisimman pian vastaamaan oikeasti lähtevää laskua. Nyt tulee virheitä herkästi laskulle, joka ehti jo lähteä asiakkaalle. Kun valitsee laskulle tuotteita, niin niitä pitäisi kyllä päästä muokkaamaan (ainakin tuotteen nimeä ja sitä tarkennetta) tai vähintäänkin niin, että koko tuote koodeineen, nimineen ja tarkenteineen näkyy heti esikatselussa. Silloin tietäisi ainakin käydä perustamassa uuden tuotteen (äh tämäkin) jos valittu tuote ei (auettuaan esikatselussa) sovikkaan juuri tälle laskulle.

Jos tämä on jatkossakin näin hankalaa, niin pitää varmaan rueta tekemään niin, että laskulla on vain yksi könttäsumma jollain X nimikkeellä, ja laskun liitteenä lähtee asiakkaalle itse kirjoitettu erittely siitä, mitä kyseisellä laskulla oikeasti laskutetaan. 

Hei Anni!

 

Kiitos viestistäsi. Esikatselua tullaan kehittämään vielä.

Kun laskulle on valittu tuote, pääsee nimikettä muokkaamaan siitä klikkaamalla. Kun klikkaa rivin päästä sinisestä ympyrästä jossa 3 pistettä, pääsee muokkaamaan myös tuotekoodia ja tuotteen kuvausta.

 

Tuotteita ei ole uudessakaan ohjelmassa pakko perustaa tuoterekisteriin jotta niitä saa lisättyä laskulle. Nimikeen voi vain kirjoittaa riville, ja lisätä haluamansa hinnan ja yksikön yms.

 

Mukavaa kevään odotusta! 🙂 

Anni Creative
CONTRIBUTOR *

Kiitos vastauksista! Jotenkin muistelinkin, että niitä on myös päässyt muokkaamaan, mutta ei löytynyt, että mistä. Mutta nyt löytyi. 🙂

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Lisää (😝) huomioita:

 

- Vanhassa verkkolaskut.fi:ssä pystyi lataamaan lähetetyn/saadun laskun ihan vaan klikkaamalla PDF tekstiä. Nyt uudessa tuon PDF:n lataaminen tapahtuu täysin epäloogisesti klikkaamalla TULOSTA -kuvaketta.. 

 

- Lähetetyn laskun PDF-tiedoston sisältö on "kuvamuodossa", eli siitä ei voi maalata+kopioida tekstiä ollenkaan. Ei näin!

 

- Laskun teon yhteydessä nimikerivin ongelmat olenkin jo tuossa aikaisemmassa viestissäni maininnut. Ja nyt vielä uusi ongelma tähän älyttömään toimintaan liittyen: Jos olen kirjoittanut jotain ko. nimikeriville ja painanut sen jälkeen entteriä tallentaakseni ko. tekstin. Ja jos tämän jälkeen huomaan, että siinä on joku kirjoitusvirhe, niin sitä kirjoitusvirhettä ei voi lainkaan korjata! Vaan minun täytyy kirjoittaa koko nimikerivin sisältö kokonaan uudestaan.. Ei näin! 

 

Tosiaan, teidän EI OLISI PITÄNYT TÄTÄ KESKENERÄISTÄ versiota julkaista muuten kuin BETA-versiona tai ehkä ei edes betanakaan, vaan pre-ALPHAna. Tai vaihtoehtoisesti olla laskuttamatta verkkolaskut.fi -käyttäjiä tämän palvelun käytöstä niin kauan kunnes toiminnallisuus/käyttömukavuus on samaa tasoa sen vanhan palvelun kanssa.

 

Kiitos, kun sain purkaa verkkolaskut.fi -palvelun käyttämisestä tullutta pahaa oloani tällä foorumilla.

tekijä Tiia-Maria Hietala

Hei!

 

Olen välittänyt toiveen enterin painamiseen liittyen eteenpäin, samoin asiakaslistan selaamisesta rullaamalla. Asiakaslistaa saa selattua nuolinäppäimillä, ja kun asiakkaan nimeä alkaa kirjoittaa, ohjelma etsii asiakkaan. Myös toive tuotteen kuvaus-kentän näkymisestä heti rivejä lisätessä on viety eteenpäin. Valitettavasti en suoraan voi luvata näiden toteutumista tai aikataulua.

 

EU:n verkkolaskudirektiivissä on määritetty, että tuotteiden yksiköt pitää seurata heidän määrittämää koodausta jolla tavoitellaan suurempaa automaatioastetta niin kuin yleisesti tulevaisuudessa. Tämän myötä tuoteyksiköt eivät ole enää vapaasti valittavissa. Koska yksiköitä on listattu EU-direktiivissä useita satoja, ihan kaikkia ei ohjelmaan ole lisätty, jotta käytettävyys ei kärsisi. Voimme toki katsoa yksiköiden lisäystä aina tarpeen ilmaantuessa.

 

Tilausnumero-kenttään syötetty tieto välittyy laskutulosteelle kyllä. Esikatselunäkymä ja lopullinen laskutuloste eivät vielä täysin vastaa toisiaan. Näitä tullaan kuitenkin työstämään, ja tavoittena on saada uudistuneesta palvelusta entistäkin parempi.

 

Otamme mielellämme vastaan palautetta ohjelman käytöstä, jotta pystymme kehittämään ohjelmaa jatkossakin ja saamaan käyttäjäkokemuksen entistäkin paremmaksi. Kiitos palautteesta, ja aurinkoista syksyä!

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!