Mijn Communities
Help

Pilot autorisatieberekening

door Christiaan Sluis

Beste klant,

 

De afgelopen tijd hebben wij gewerkt aan de autorisaties in HR Self Service. Op dit moment wordt ‘s nachts een totale autorisatieberekening gedaan. Hierbij wordt de som van autorisaties opgeslagen. Bijvoorbeeld: Je hebt 5 processen met de activiteit “Goedkeuren” geautoriseerd, voor 2 afdelingen. Dan is de som 10. Als een gebruiker overdag inlogt en de som van de autorisaties is gelijk aan het resultaat van de nachtverwerking, dan worden de autorisaties gehandhaafd. Is de som anders, bijvoorbeeld 12 omdat er voor nog een workflow de activiteit “Goedkeuren” is geautoriseerd, dan worden de autorisaties herberekend. Hiermee kan het zijn dat ondanks wijzigingen de som gelijk blijft, en de herberekening niet wordt gestart. Bijvoorbeeld als 1 keer “Goedkeuren” wordt vervangen door “Indienen”. Dan is de som nog steeds 12 en kan je niet “Indienen” tot de volgende dag.

 

Met deze nieuwe wijziging zorgen we ervoor dat voor gebruikers buiten de medewerkerrol*, ook een betere autorisatieberekening plaatsvindt. Wij zien in onze testomgeving dat dit goed werkt, maar weten dat er vanuit pilots hele waardevolle informatie komt, zoals uitzonderlijke combinaties van inrichtingen en autorisaties. Daarom zijn wij op zoek naar organisaties die de nieuwe autorisaties willen testen. 

* Voor medewerkers geldt al een realtime autorisatieberekening.

 

Ben je geïnteresseerd om hieraan mee te doen, dan kun je dit aangeven via het ticketsysteem (4me) door een ticket type RFI aan te maken met de titel "Autorisatie pilot”. Dit wordt dan doorgezet naar Productontwikkeling die deze functie aan zal zetten.

 

Wanneer de functie vervolgens voor jullie is aangezet, verwachten wij dat je een aantal autorisatie wijzigingen uitvoert en checkt of deze direct doorkomen na uit- en inloggen. In het bijzonder zou nu ook herberekend moeten worden als je een autorisatie toevoegt en een andere verwijdert.

 

Mocht je een bevinding hebben, dan horen we dat graag van je via een ticket met de titel “Autorisatie pilot bevinding”.