Mijn Communities
Help

Nieuw in 9.75: Alleen relevante matches tonen in afschriftregels

door sanderdercksen

In het venster Voorkeuren bank/kas is een nieuwe instelling toegevoegd onder de tab Instellingen bankafschriften: "Alleen relevante matches weergeven."

Wanneer deze instelling is ingeschakeld worden in het venster Afschriftregels verwerken alleen de relevante matches (>0.00) weergegeven in de tab Aan factuur koppelen. Als deze optie niet is geselecteerd, worden alle facturen in deze tab getoond waarvan het openstaande bedrag gelijk is aan het bedrag van de afschriftregel. Bij grote aantalen facturen met identieke saldi's kon het laden van al deze facturen vertraging veroorzaken in dit venster. 

 

Door te kiezen voor alleen relevante matches wordt de lijst met facturen aanzienlijk beknopter, waardoor sneller gewerkt kan worden. 

 

Let op: de optie Alleen relevante matches tonen is ook beschikbaar via de knop Instellingen voor koppelen in het venster Afschriftregels verwerken. Hierdoor is het mogelijk om tijdens het werken in dit venster af en toe tussen deze instellingen te schakelen. 

 

Ter illustratie een afschriftregel van 48,40 in een administratie waar meerdere facturen een openstaande saldo hebben van hetzelfde bedrag.

 

De instelling is niet geselecteerd:

sanderdercksen_2-1702912819508.png

 

De instelling is wel geselecteerd:

sanderdercksen_4-1702912915279.png

 

De instelling Alleen relevante matches tonen:

sanderdercksen_5-1702913375920.png

 

 

 

 

 

2 Opmerkingen