Mine produkter
Hjælp

Få endnu bedre styr på ferie

af B Vinge (Opdateret ‎15-07-2019 11:29 af Thor Lundehoj VISMA )

Vi får i øjeblikket en del spørgsmål til emnet ‘Ferie’. Spørgsmålene spænder vidt men nogle af dem, vi aktuelt får flest henvendelser omkring er:

 

  • Vi har tidligere brugt ACF, og nu stemmer vores feriedage ikke med det der står hos feriepengeinfo. Hvad gør vi?
  • Vi har nogle gamle data i vores ferieregnskab. Hvordan får vi det væk, så vores data er helt up-to-date, når vi kommer til den nye ferielov?
  • Vores medarbejdere vil gerne have bedre styr på, hvor meget ferie de har tilbage. Kan det lade sig gøre?I nedenstående afsnit prøver vi at besvare disse typiske spørgsmål.

 

Feriedage stemmer ikke

Dette vil oftest være aktuelt for jer, der tidligere har anvendt ACF. Da vi indberettede til ACF, havde vi mulighed for at indberette afrundede feriedage. Dermed kunne vi for et helt år indberette præcis 25 dage og ikke f.eks. 24,96 dage. Det kunne lade sig gøre ved at sætte lønart 4029 på de relevante stillingskategorier. Herved blev der i årets sidste kørsel afrundet feriedage.

 

I ferieguiden står der:

 

Det kan man ikke længere, og hvis I stadig har lønart 4029 aktiv på nogle stillingskategorier, bør I sætte slutdato på for at undgå differencer fremover.

 

Uanset hvordan man håndterer feriepenge, skal man nu indberette det til eIndkomst og feriepengeinfo. Og feriepengeinfo udstiller de data, der er indberettet til eIndkomst - de retter ikke på dem. Det betyder, at man for et helt år vil have f.eks. 24,96 dage stående i feriepengeinfo, men har man afrundet dagene i Visma Løn, vil der her stå 25 dage. Det vil give små differencer i feriepenge pr. dag.

 

Vil du vide mere om ferie generelt i Visma Løn, kan du se guiden her.

 

OBS: Husk i øvrigt at registrering af afholdt ferie i Visma Løn ikke medfører nedskrivning hos medarbejderens ferie i borger.dk. Det sker alene ved at medarbejderen anmoder om ferie via borger.dk, som godkendes af virksomheden.Gamle data i ferieregnskab

Hvis I har gamle eller forkerte data i jeres ferieregnskab, så kan der ryddes op i det. Der findes korrektionslønarter til det, så man kan op- eller nedskrive relevante feriedage og/eller -beløb.

 

De mest relevante er:

 

510 - Retter i ferieregnskabet for tidligere år for medarbejdere der har ferie med løn

610 - Retter i ferieregnskabet for tidligere år for medarbejdere med feriekort

 

Hvis I gerne vil have ferieregnskabet rettet til, men ikke synes, I har tiden til det, så kan I selvfølgelig bestille hjælp til det. Det gør I via vores webshop her.

 

Har I brug for andre lønarter, eller har I blot yderligere spørgsmål, så ring eller skriv til os.Bedre overblik over restferie

Udover visningen på lønsedlen har vi via realtidsvisning en mulighed for at vise et billede af hvor meget ferie, der er optjent, afholdt, planlagt og til rest for den enkelte medarbejder. Visningen ændres i takt med registrering af ferie og er ikke afhængig af en lønkørsel. Denne løsning kræver Visma HR, da realtidsvisningen ligger her.

 

Vil du vide mere om realtid, kan du evt. læse mere her. I kan naturligvis også kontakte os, hvis I vil vide mere, eller bestille realtid direkte på Vismas Webshop her - bestiller du realtid inden 31. juli 2019, får du opsætning af ferierækkefølge med uden beregning.  

 

FERIERÆKKEFØLGE

 

Realtid kræver, at man får opsat ferierækkefølge. Ferierækkefølge kan dog også opsættes UDEN, at man anvender realtid. En ferierækkefølge betyder blot, at man definerer en standard for, i hvilken rækkefølge ferie og evt. andet fravær skal afholdes, når man registrerer ferie.

 

Ferierækkefølge kan også bestilles via webshoppen.

 

Bestil Realtidsvisning her

Du mangler at tilføje dine favoritområder. Dem kan du let tilføje ved at trykke på knappen "Administrer Mine områder" herunder.