Mina produkter
Hjälp

Autoinvoice och PEPPOL

av Hans Börjesson

Autoinvoice och InExchange är en godkänd accesspunkt i PEPPOL sedan länge. Eftersom ni är kund till oss har ni automatiskt en anslutning ordnad.
Utnyttja den favören – och lägg fokus på annat.

I dessa uppjagade e-faktura och digitaliseringstider låter det här nästan för bra för att vara sant. Johan Lindblad, Partner Account Manager på InExchange, kan dock försäkra att företagets kunder redan disponerar över en lösning som infriar PEPPOL stödet.
– Så är det, bekräftar Johan. I och med att Autoinvoice och InExchange är accesspunkt i PEPPOL – och varit detta under lång tid – ser vi till att kundens samtliga dokumenttyper har det stöd som krävs. Tack vare att man har en anslutning hos Autoinvoice och InExchange skickar man alltid den senaste formatversionen via PEPPOL.

Som kund till Autoinvoice och InExchange kan man med andra ord sitta lugnt i båten?
– Exakt. Som kund skickar samma format som tidigare och får PEPPOL löst av Autoinvoice och InExchange, intygar Johan och tillägger raskt:
– Kontakta oss gärna så snart som möjligt så förklarar vi alla förutsättningar.
Givetvis är det ett skönt besked för alla som befarat att den kommande EU-bestämmelsen skulle generera diverse mer arbete. Processen sköts tryggt och säkert av Autoinvoice och InExchange. Som kund till oss slipper man lägga något krut på saken.

I version 15.01 av Visma Business har vi gått så långt att vi från Visma Business kan aktivera Peppol.

 

Hur gör man?
Man kan nu via funktionen Konfigurerar Autoinvoice-konto i Visma Business nu tala om för PEPPOL nätverket att man också skall vara synlig som möjlig mottagare av e-dokument. Idag är det en sak som måste lösas via supporten så man blir registrerad i PEPPOL nätverket.

AutoDialog_nyhet.png

Fördelen med att registrera sig som företag i PEPPOL nätverket är att fler leverantörer och kunder kan nå dig med tex elektroniska beställningar och e-fakturor. PEPPOL nätverket är något som används mer och mer och får en större spridning både i Sverige och inom EU.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här