avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Tekniknyheter Visma Business

av Hans Kallin

I de senaste versioner har vi gjort ett antal tekniska uppdateringar och tester så vi har stöd för den  senaste versionen av SQL Server plus att vi ytterligare har och förstärkt säkerheten i och kring Visma Business produktlinje.

 

Stöd för SQL Server 2019

Från version 14.10 har nu hela produktlinjen stöd för SQL Server 2019. 

 

Krypterad nätverkstrafik

I version 14.10 finns det möjlighet att kryptera trafiken mellan Visma Business applikationen och SQL Server. Det går läsa mer om detta i installationsguiden som finns är med i versions ISO filen och under nedladdningsbara dokument på community. 

 

Lösenordskryptering – databasanvändare

För att förbättra säkerheten har en ny lösenordskryptering för databasanvändare implementerats. Lösenordet i register- och konfigurationsfilerna uppdateras av installationsprogrammet enligt den nya krypteringsalgoritmen vid uppgradering.

Konsekvensen för externa integrationer med direkt databasåtkomst blir att databasens användare och lösenord måste sparas av det integrerade programmet. Alla tredjeparts integrationer som använder information från registret och som behöver direkt åtkomst till databasen ansvarar själv för att spara användarnamn och lösenord på ett säkert sätt plus att den integrerade applikationer skall använda en egen databas användare som bara har minsta nödvändiga åtkomst för integrations ändamålet.

 

SQL Server-drivrutin

SQL Server Native Client-drivrutinen har uppdaterats SQL Server Native Client 11.0 har uppdaterats i Visma Business product line-installationskraven och används som standard i en ny installation och uppgradering.