Mina produkter
Hjälp

Visma Business 15.10 - highlights

av Annika Lindén Oleander (Uppdaterad ‎10-02-2021 08:54 av Annika Lindén Oleander VISMA )

Vi är glada att presentera vår nya version av Visma Business produktlinje, version 15.10, som kommer att släppas under december.

 

I vår nuvarande utvecklingsprocess för Visma Business produktlinje släpper vi nyheter i flera av våra versioner under året och du följer med i vad som händer här på Visma Community. Tag kontakt med din Visma-partner för att diskutera vilka nyheter i denna och tidigare versioner som kan göra verklig nytta för din verksamhet!

 

15.10 är den tredje releasen under vår huvudversion 15. Innehållet är nyheter, förbättringar och rättningar.  

 

Här följer några highlights från version 15.10 

 

Visma Business

 

EDI-klockan och schemaläggaren.

En ny behandling har lagts till i tabellen Företagsuppgifter med namnet Importera EDI-filer. Syftet med denna behandling är att importera filer genom att ersätta startparametrarna /R och /EDI vilket ger möjlighet att automatisera och starta processen med tjänsten Schemaläggaren. Det innebär att vid körning importerar behandlingen antingen textfiler eller EDI-filer baserat på inställningarna i tabellen Systemupplysningar.

 

Ny inställning för dina betalningsförslag

För den som automatiserar genom att schemalägga sina betalningsförslag och skicka till AutoPay med automatik finns nu en ny inställningsmöjlighet i tabellen Bankpartner, kolumn EBF-behandling. Några av våra svenska banker tillåter betalningsförslag där saldot för betalningar till en leverantör kan summeras till 0.  Om detta gäller din bank kan du använda den nya inställningen som tillåter summering till 0 men inte till negativt belopp. (Inställningarna för betalningsförslag är till för att se till att Visma Business inte skickar betalningsförslag som kommer att avvisas av banken.) 

 

Inbäddad webbläsare

Den inbäddade webbläsaren har ändrats till Microsoft Edge WebView2(Chromium) och är nu den inbäddade webbläsaren som standard. Det går att växla tillbaka till Internet Explorer som inbäddad webbläsare om kompatibilitetsproblem uppstår.

 

Visma Business schemaläggaren - förbättring

I Version 15.01 hämtades inte värden för makron som definierats i e-postmallarna när schemaläggaren skickade orderdokument via e-post. Detta är nu löst i 15.10 

 

Document Center

 

Ny konfiguration för radimport

Inställningen för att aktivera radimport i Document Center är förbättrad och har fått ett nytt gränssnitt. Det blir nu enklare att aktivera radimport för specifika leverantörer. 

 

Skapa autoflödesregel från manuella flöden

Det är nu lättare för användare att skapa en autoflödes-regel i samband med att man manuellt skickar på flöde. Du har nu möjlighet, innan du skickar på flöde, att spara och koppla flödet till leverantören. Nästa gång en faktura från samma leverantör importeras kan fakturan skickas på flöde automatiskt, om den går igenom valideringen för AutoFlöde. 

 

 

 

 

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här