Mina produkter
Hjälp

Hantering av nya ID06-kort för Visma Constructions regbox

av Patricio Beck (Uppdaterad ‎06-07-2022 10:08 av Patricio Beck VISMA )

Supportavtal.png

 

Nedan följer info gällande hur du hanterar de nya ID06-korten utan Mifare Classic-emulering som började distribueras av ID06 1 januari 2022 och som används på byggarbetsplatser i Sverige. Så här gör du för att läsa in och använda nya ID06-korten på din Visma Construction regbox.

 

Du behöver din PIN-kod till ditt ID06-kort. Saknar du PIN-kod till ditt ID06-kort så följ tips nedan:

  1. Logga in på ID06.se

  2. Välj ”MINA KORT”

  3. Välj det kort du vill ha PIN-kod till

  4. Välj Visa PIN

  5. Fyll i kortnummer och välj Visa

  6. PIN-koden visas, tryck in PIN-koden på regboxen.

  7. Håll ditt kort 3-4 sekunder mot regboxen.

  8. Nu är du incheckad!

När du skannar ditt ID06-kort för första gången så kommer Visma Construction läsaren be om din PIN-kod, samt håll ditt kort mot regboxen 3-4 sekunder, denna info och process utförs endast en gång. 

Vid identifiering med tillitsnivån LoA 2 verifieras kortinnehavarens identitet och arbetsgivarsamband samt att det är ett äkta ID06-kort. Kortinnehavaren visar kortet för Visma Constructions regbox, slår in sin personliga PIN-kod och kan då påbörja en incheckning. 

ID06-kort kan användas av alla organisationer och fungerar exempelvis som företagskort för att komma in på kontoret eller in i skyddsvärda områden där krav på högre säkerhet gäller, ett exempel kan vara ett sprängmedelsförråd eller ett förråd för dyrbar utrustning. Med kortet kan du även starta maskiner och fordon – allt från en grävmaskin till en kaffemaskin, beroende på vad du lägger in i systemet. 

Du beställer ID06-kort på www.id06.se

Nuvarande ID06-kort innehåller två standards,  PIV-C och en emulering av Mifare Classic. Emuleringen av Mifare Classic upphörde i ID06-kort som senast 1 januari 2022.

Användare av ID06-kort kommer inte påverkas av denna förändring. Detta avser endast nya ID06-kort som beställs som senast från 1 januari 2022. Du som använder ID06-kort till exempel på kontoret, att starta kaffemaskinen eller i personalmatsalen, påverkas inte.

Läs mer på www.ID06.se

 

Viktiga länkar:

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här