Mina produkter
Hjälp

Justering av Autoinvoice- och portopriser från och med 1 februari

av Annci Hermansson (Uppdaterad ‎13-03-2024 13:50 av Annci Hermansson VISMA )

En del av er har kanske läst pressmeddelandet från Postnord under hösten om att de höjer portot med 0,90–2 kr från den 1 februari.

 

Det innebär att priset stiger med 0,90 kr för A- och B-post inrikes, och utrikes höjs med 2 kr. Denna höjning påverkar också Autoinvoicetjänsten och detta innebär att det nya priset för print Sverige blir 15,90 kr och för skannade och tolkade fakturor 14,90 kr. Priserna för tolkning av PDF-fakturor kommer dock att förbli oförändrade. 

 

Tyvärr är detta inte ovanligt då Postnord regelbundet har höjt med 1–2 kr per år de senaste 5 åren, och prognosen för 2025 talar om ytterligare höjningar. Trots prishöjningen är det fortfarande mer förmånligt att använda vår printtjänst än att skicka via vanlig post.

 

Förutom att ni erbjuds ett lägre portopris slipper ni kostnaden för papper, kuvert och det extra arbete som traditionell brevhantering innebär.

 

Tänk på att användandet av e-fakturor har flera fördelar:

 

  1. Det är ett miljövänligare alternativ eftersom det minskar pappersförbrukningen och därmed bidrar till att spara träd och minska koldioxidutsläppen för att transportera papper.
  2. Det är kostnadseffektivt eftersom det eliminerar behovet av papper, tryckning och porto. Dessutom är e-fakturor snabbare och mer bekväma än traditionella pappersfakturor, eftersom de levereras direkt till mottagarens e-post eller affärssystem och kan betalas med några klick.
  3. Slutligen minskar e-fakturor risken för felaktigheter genom att eliminera manuell hantering och datainmatning, vilket resulterar i snabbare betalningar och en effektivare betalningsprocess.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här