Mina produkter
Hjälp

Hur påverkas ni av den kommande nordiska betalningsinfrastrukturen P27- Nordic Payments?

av Karin Grawsiö

P27 är ett bankgemensamt projekt på den nordiska marknaden för att skapa en ny betalningsinfrastruktur och förenkla betalningar inom Norden.

Idag är det ett antal banker i Sverige, Danmark och Finland som samarbetar kring detta och det som kallas “P27 Nordic Payments". 

Du kan läsa mer om P27 här, samt dess förvärv av svenska Bankgirot som ett led i detta arbete.

 

Genom anpassningen till P27 kommer bankerna se över sina befintliga erbjudanden kring olika betalprodukter, eller ta fram nya, och en viktig del i denna anpassning är att gå över till att hantera betalningar i ISO20022 formatet.

Kanske har din bank redan börjat kommunicera kring att fasa ut vissa äldre produkter, såsom LB och BGMax, och istället övergå till betalningar i ISO20022-formatet?

Detta redan under slutet av 2021.

 

Visma följer noga utvecklingen med P27,och vilka förändringar som kommer, men redan nu vill vi betona att första steget för er kunder är att se till att ni använder vår betalningstjänst 

Visma .net Autopay.

Visma .net Autopay hanterar betalningar enligt ISO20022, och är integrerad med de stora affärsbankerna, vilket medför att ni kommer kunna ta del av de förändringar som kommer genom P27.

 

Hanterar ni inte era betalningar via Visma .net AutoPay är detta något ni bör se över. 

Kontakta control.suppport@visma.com för mer information.

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här