Mina produkter
Hjälp

Nya uppdateringar för Visma PX version 14

av Mostofa Azad

Under den senaste månaden och första veckan i mars har PX-teamet levererat 2 uppdateringar avseende version 14.

 

Uppdateringen 14.00.15 innehåller en förbättring av nr 14.00.10.  Om en användare i Visma Control ändrades från en mall till en annan uppdaterades inte privilegierna för den användaren. Vi rekommenderar er som har 14.00.10  att installera 14.00.15.

 

Uppdateringen 14.00.14 innehåller följande:

En ny klientinstallation  med ett nytt PX plugin, p g a ändringar i Visma Control avseende norsk moms.

 

Den nya klienten innehåller även prestandaförbättringar vid körning av ReportX. Innan uppdateringen släpptes testades den hos en av våra större kunder  med gott resultat.

 

Ytterligare en ändring i klienten har skett avseende EDI-fakturor som skickas till en FTP-server. DCE-bilagor följde inte med om faktureringsvägen hade ibockat inställningen “Skicka skapad fakturafil automatiskt till operatör”.

 

Slutligen så innehåller uppdateringen förbättringar i API som avser flerbolagshanteringen.  Vissa transaktioner fastnade vid överföring och transaktioner med annan regional tid än Sverige fick inkorrekt data.

 

Innan en uppdatering kan läggas på bör eventuella kundspecifika anpassningar gås igenom. Vill ni ha hjälp med detta, samt med installation kan ni kontakta PX Expert via supporten visma.control@visma.com

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här