Mina produkter
Hjälp

Kommande förändring av fakturamallar och PDF-layouter

av Susanne Neretnieks (Uppdaterad ‎12-03-2021 08:43 av Susanne Neretnieks VISMA )

Information om kommande förändring av fakturamallar och PDF-layouter

 

Vårt arbete med att fullt ut migrera Visma.net Project Management till det gränssnitt som gäller i dag (och sedan några år tillbaka) fortsätter. Inom kort kommer ytterligare ett steg tas mot avvecklingen av det gamla gränssnittet.

Om ca en månad, dvs i mitten av april, kommer vi att sjösätta förbättringar som påverkar fakturor, fakturamallar och fakturans layout i PDF-format.

 

Observera: Dessa förändringar kan påverkat era nuvarande fakturalayouter och ni måste därför verifiera era fakturamallar och projektspecifika fakturainställningar efter det att förändringen träder i kraft och innan nästa faktureringstillfälle.

 

Det exakta datumet när detta träder i kraft kommer att meddelas inne i Visma.net Project Management i ett informationsfönster en vecka innan utsatt datum och även på utsatt datum. Systemet kommer att guida era administratörer till relevanta inställningar för att verifiera fakturamallar och utskriftslayouter. Förändringen kommer genomföras i mitten av månaden för att undvika att det sammanfaller med fakturering som huvudsakligen sker runt månadsskiften.

Vad innebär de nya inställningarna

Syftet med de nya inställningarna är att underlätta för administratörer och projektledare:

  • Skapa fakturamallar och även se en förhandsgranskning hur fakturan kommer att se ut
  • Ny sektion i projektets inställningar för att underlätta för projektledare att se vilken fakturamall som används för projektet. Det är också möjligt att göra projektspecifika anpassningar direkt i denna vy.
  • Det är möjligt att ladda ner en exempelfaktura i PDF-format från menyn Fakturamallar och Projektets specifika fakturamallar för att se hur inställningarna påverkar layouten.
  • Layouten för PDF-fakturor är uppdaterad.

Andra förändringar

För att förbättra användbarheten i fakturamallen kommer vissa tilläggsfunktioner i fritextfältet att tas bort:

  • Stöd för HTML
  • Tabeller
  • Bilder
  • Olika typsnitt
  • Justering av text till vänster eller höger
  • Färg på texten

Om era nuvarande fritextfält innehåller någon eller några av funktionerna ovan kommer den nya mallen att göra ett så likt förslag som möjligt utifrån de nya förutsättningarna. Det kommer fortsatt vara möjligt att anpassa texten i fritextfält utifrån storlek, fetstil, kursiv stil och understruken stil samt att lägga till numrerade listor och punktlistor och även att lägga till länkar.

 

En annan förändring är att det inte längre kommer att vara möjligt att justera placeringen av innehållet i fakturahuvudet utan detta kommer att styras av kuvertformat i serie C och E. Det innebär att placeringen av logotyp, mottagarens adress och annan information i fakturahuvudet kan komma att flyttas runt på den utskrivna PDF:en.

 

Vi planerar att genomföra ändringen i mitten av april, men håll utkik här på communityt och inne i applikationen för mer information om exakt datum.

 

Om ni behöver ytterligare hjälp, kontakta er Visma-partner. 

6 Kommentarer

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här