avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Reglene for omsorgspenger endres igjen

av Vanja Ramsrud (Oppdatert ‎03-05-2021 15:03 av Ivar Grøndahl1 VISMA )

Vi gjør oppmerksom på at dette er en eldre artikkel.

 

Regjeringen innfører nå en fleksibel ordning for omsorgspenger ved lokalt besluttet stengning av skole eller barnehage på grunn av koronasmitte. Dersom skolen eller barnehagen må stenge på grunn av koronasituasjonen vil foreldre ha rett til omsorgspenger. Arbeidstakere som som allerede har brukt opp sine “sykt barn”-dager kan også ha krav på ytterligere dager med omsorgspenger ved lokale utbrudd av korona.

 

Ihht midlertidig forskrift om unntak fra folketrygdloven og arbeidsmiljøloven i forbindelse med covid-19-pandemien § 4-1, tredje ledd, kreves det i slike tilfeller at skolen eller barnehagen skriftlig bekrefter at skolen, trinnet eller barnehagen er stengt eller at barnet er i karantene. I følge Regjeringen vil bekreftelse pr. e-post være godt nok, men den bør komme fra rektor eller barnehagen. Arbeidstaker har selv ansvar for at denne bekreftelsen blir levert til sin arbeidsgiver.

 

Arbeidsgiver skal forskuttere omsorgspengene og kan deretter kreve refusjon fra NAV på ordinær måte.

 

Regelendringen trer i kraft 15. september 2020. 

 

Les mer på nettsidene til Regjeringen.

 

Lønnsforum høst 2020

På Lønnsforum høst 2020 kan du blant annet lære mer om reglene for omsorgspenger og andre regelendringer i forbindelse med covid-19-pandemien. Årets kurs vil kjøres online for din trygghet.

 Se agenda og meld deg på her.