for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.
for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.
Vi gjør oppmerksom på at dette er en eldre artikkel.
Når arbeidsforholdet midlertidig avbrytes i mer enn 14 dager, vil dette ha en betydning for retten til sykepenger fra arbeidsgiver. Vi skal her se litt nærmere på hva dette innebærer for en som har hatt foreldrepermisjon.
I henhold til folketrygdloven § 8-15, 2 ledd, faller retten til sykepenger utbetalt fra arbeidsgiver i arbeidsgiverperioden bort, dersom arbeidsforholdet midlertidig avbrytes i mer enn 14 dager. Som avbrudd etter denne bestemmelsen regnes alle former for permisjon, både lønnet og ulønnet.
Dersom en ansatt har hatt foreldrepermisjon som har vart mer enn 14 dager, vil det ikke foreligge plikt for arbeidsgiver til å yte sykepenger i arbeidsgiverperioden før permisjonen er slutt, og arbeidstaker igjen har vært i arbeid i 4 uker, jfr. folketrygdloven § 8-18.
Arbeidstakeren kan ha krav på sykepenger fra og med første dag fra trygden, (utbetalt av NAV), jfr folketrygdloven § 8-17, første ledd bokstav b.
Egenmelding
Når det gjelder egenmelding, må man ha arbeidet i 4 uker etter foreldrepermisjon som har vart i mer enn 14 dager, før man har rett til å benytte egenmelding for å dokumentere sykefravær, jfr. folketrygdloven § 8-24. Det samme gjelder når man skal dokumentere barns sykdom.
Det vil si at dersom man har et sykefravær før opptjeningstiden for rett til å benytte egenmelding er oppfylt, må det leveres sykmelding som dokumentasjon for fraværet.
Visma Software AS
Karenslyst allé 56
0277 Oslo, Norge
Tlf: 09101