Mine områder
Hjelp

Huldt & Lillevik Lønn avvikles

av Hege Alvestad Lorck
Når Huldt & Lillevik avvikles i desember 2022, er det for å rydde bordet for neste generasjons lønnssystem. I mange år har Huldt & Lillevik vært et solid og godt lønnssystem. Men tidene endres og derfor har vi utviklet Visma.net Payroll. Vil du vite mer om den nye løsningen?

Wenche forklarer: Alt du som bruker H&L lønn lurer på om Visma.net Payroll

I denne videoserien svarer Wenche på dine spørsmål om Visma.net Payroll. Wenche har lang erfaring fra H&L lønn og er nå produktekspert på Visma.net Payroll. Kanskje hun gir deg svar på noe av det du lurer på?

Webinar: Fra Huldt & Lillevik lønn til Visma.net Payroll

På dette webinaret viser vi deg ditt nye lønnssystem, Visma.net Payroll, og hvordan du får en trygg og smidig overgang til denne lønnsløsningen. Se mer her

 
8 Kommentarer
Bente Elin Holberg1
CONTRIBUTOR *
av Bente Elin Holberg1

Vi vurderer å gå over til Payroll, men må ha svar på følgende som vi ikke får svar på hos forhandler:


Når kommer felles lønnsartkatalog for konsern og regnskapskontor på plass i Payroll? 

 

Dersom det ikke er på plass innen 3. kvartal i år, må vi vite om det er mulig å lage en klient og kopiere den som utgangspunkt til de 4 andre selskapene vi har i konsernet hos oss, og ta i bruk felles lønnsartkatalog på et senere tidspunkt. Er det mulig i tilfelle?

 

Dette er det veldig viktig for oss å få svar på, da vi må legge ned mye arbeid i den ene klienten siden vi ikke kan kopiere våre egne lønnsarter direkte, og vi har så mange spesielle lønnsarter på grunn av virksomhetens art. 

Hanna Eid
VISMA
av Hanna Eid

Hei @Bente Elin Holberg1 🙂 

Vi jobber fortsatt med å planlegge høsten og hva som skal utvikles når. Derfor er det dessverre ikke satt noe planlagt kvartal på denne enda. Men vi har et mål om å få den på plass i løpet av høsten. 

Når det er sagt så vil funksjonaliteten være noe annerledes enn den er i H&L, så vi planlegger for at det skal være enklere å "koble sammen" lønnsartene i etterkant også.

Så vil det også være slik at hvis dere benytter dere av "Flytt til Payroll" knappen i H&L så vil vi også opprette lønnsarter for dere i Payroll når dere flytter over. Så forhåpentligvis vil det ikke bli alt for mye jobb for dere første gangen det settes opp.

 

Mvh

Hanna L. Eid

OyvindAsebostol
CONTRIBUTOR **
av OyvindAsebostol

Hei

Vi har Huldt og Lillevik i egen installasjon. Etter H&L avvikles, vil man fremdeles kunne gjøre oppslag i systemet for historiske data ? Sikkert et dumt spørsmål, men jeg må stille det.

 

 

Astrid H
CONTRIBUTOR **
av Astrid H

Godt spørsmål. Fint med svar på hva dette vil koste  og hvordan  dette løsesfor både Cloud og ikke Colud brukere.

Bente Elin Holberg1
CONTRIBUTOR *
av Bente Elin Holberg1

Vi er et konsern, hvor spesielt to av selskapene har omfattende og spesielle lønnsarter. Vi har integrasjoner mot andre systemer basert på lønnsarter. Det er derfor ikke bare å la Flytt til Payroll opprette nye lønnsarter, det får konsekvenser for eksisterende integrasjoner. Dette medfører at det er veldig viktig at det opprettes like lønnsarter på tvers av selskap, og dette må gjøres slik at integrasjonene ikke stopper opp eller det blir feil grunnlag som tas inn via integrasjonen mot prosjekt.

Mari Barlund
VISMA
av Mari Barlund

Hei @OyvindAsebostol og @Astrid H 😀

 

Dersom dere har en Huldt & Lillevik Cloud-versjon kan dere bestille oppslagsbruker via oss. Prisen på dette er rett over 300,- pr/mnd (gjelder pr. 2022) og dekker våre kostnader for å kunne lagre dataen. Alternativet her er at dere installerer Huldt & Lillevik lokalt og får tilsendt backupen av Huldt & Lillevik som legges inn i den lokale løsningen.  

 

Dersom Huldt & Lillevik er lokalt installert hos dere er det ingen begrensning på hvor lenge dere kan beholde systemet. Det viktige her er at dere ikke overfører til nytt år - da vil programmet bli sperret. 

 

Hvis Huldt & Lillevik er installert på andre ASP-løsninger eller servere utenfor deres styring vil dere måtte avtale evt. lagring med levrandøren av ASP-løsningen eller serveren. Det er da ingen begrensing fra Visma sin side (utover at det ikke kan overføres til nytt år), men det vil antageligvis tilkomme kostander for å kunne fortsette å ha Huldt & Lillevik installert på slike løsninger videre. 

 

Håper dette ga svar på spørsmålene dere sitter med 😉

 

Mvh 

Mari Barlund-Dysthe

 

HildeH
CONTRIBUTOR *
av HildeH

Hei,

 

Hvordan får man tilgang til data i H&L som gjelder 2022. Det er innberettet feil lønn av bobestyrer i ett selskap og skatteetaten mener disse oppgavene må korrigeres med ny innsendelse. Gjelder 4 og 5 termin 2022.

 

Hilsen

Hilde

Kari Hilden
VISMA
av Kari Hilden

Hei.  Det er flere måter å få tilgang til data på. Jeg legger ved en link under her. Der får du forklart litt angende de tre mulighetene som finnes.   

 https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Huldt-Lillevik-Lonn/Oppslag-i-historiske-Huldt-amp-Lille...

 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"