avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Endrede krav til støtte for operativsystem

av Carine Næss
Visma oppgraderer til Microsoft.NET 4.5 - Ikke lenger støtte for Windows XP og Windows 2003 server.

- Denne artikkelen er beregnet på de som er ansvarlig for IT-drift i bedriften. Dersom det ikke er deg, håper vi du videreformidler informasjonen til rette vedkommende.

I forbindelse med at vi oppgraderer våre utviklingsverktøy tar vi i bruk Microsoft.NET Framework versjon 4.5. Denne versjonen av .NET rammeverk har ikke støtte for Windows XP og Windows 2003 Server. Dette gjelder både Visma Business, Visma Global, Visma CRM, Visma Lønn, Visma Document Center, og de fleste andre produkter i produktlinjene. Dette vil spesifikt gjelde for kommende hovedversjoner i 2013:

  • Visma Business 5.40
  • Visma Global 7.80
  • Visma Lønn 7.80
  • Visma CRM 7.80
  • Visma Document Center 5.70

Ikke alle produkter er nevnt her, men alle tilleggsproduktene er avhengig av minst en av de som er nevnt, og vil da naturlig måtte følge hovedproduktet.

Når vi nå får alle produkter i produktlinjene opp på samme versjon av Microsoft.NET Framework vil det også bidra til bedre kvalitet på integrasjonene. Samtidig vil det også forenkle installasjon og oppgradering.

Linken under viser til kildemateriale fra Microsoft og spesifikke «prerequisites» for Microsoft .NET 4.5

.NET Framework System Requirements

Microsoft har også offisielt stoppet support av Windows XP og Windows 2003 Server for majoriteten av markedet. Det er kun kunder med Extended support (typisk volumavtaler) som fortsatt får support på disse versjonene.

Les om Microsoft Support Lifecycle her.

Les Windows lifecycle fact sheet her.