avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Kompatibilitet med Office

av Carine Næss
Hvilke versjoner av Office er kompatible med Visma sine produkter?

- Denne artikkelen er beregnet på de som er ansvarlig for IT-drift i bedriften. Dersom det ikke er deg, håper vi du videreformidler informasjonen til rette vedkommende.

Utbredelsen av Office 2010/2013 64 bits er forholdsvis begrenset. Dette fordi det i de fleste tilfeller ikke gir brukeren noen spesielle fortrinn, fremfor 32 bits. I tillegg, fordi de fleste AddOn’s og integrasjoner som er i bruk rundt omkring i verden er 32 bits.

Microsoft er også klar over at det finnes en mengde integrasjoner og AddOn’s som krever større omskrivninger for å støtte 64 bits Office, og vil derfor i lang tid fremover ha både 32 bits og 64 bits Office versjoner.

Office 2010/2013 leveres i både 32 bits og 64 bits utgaver, og 32 bits utgave installeres som standardvalg, selv på 64 bits Windows.

Vi har p.t. ikke støtte for Office 2010/2013 64 bits versjoner, når det gjelder Office integrasjoner som er utviklet direkte i våre løsninger. I det store og hele krever en slik integrasjon 64bits versjon av våre applikasjoner, på klientsiden. Det vil også kreve at alle 3parts komponenter vi benytter også må forefinnes i 64bits utgaver. Vi har foreløpig ingen planer om å lansere 64bits versjoner av våre klientapplikasjoner. 64bits klient gir ingen vesentlige forbedringer for våre kunder, og innebærer mye utviklingstid og mange tekniske utfordringer.

Typiske funksjoner i dagens programvare som ikke fungerer mot Office 64 bit’s er:

•Visma Global: Klientbaserte mailrutiner som benytter Outlook.
•Visma CRM: Klientbaserte mailrutiner som benytter Outlook og kalenderintegrasjon, Mapiconn og malkoder.

Vi vil også i tråd med Microsoft sine anbefalinger ikke supportere installasjoner av Office hvor man blander 32 bits og 64 bits.

"The bitness of an installed version of Outlook is always the same as the bitness of Office 2013, if Office is installed on the same computer. That is, a 32-bit version of Outlook 2013 cannot be installed on the same computer on which 64-bit versions of other Office 2013 applications are already installed, such as 64-bit Word 2013 or 64-bit Excel 2013. Similarly, a 64-bit version of Outlook 2013 cannot be installed on the same computer on which 32-bit versions of other Office applications are already installed".
(Kilde: http://technet.microsoft.com/library/ee681792%28v=office.15%29)

Alle mailfunksjoner som benytter SMTP jobber direkte mot mailserver og blir ikke berørt av dette. Dette gjelder både i Visma Global, Visma Business, Visma Lønn, Visma CRM og VismaDocument Center.

Visma er en Microsoft ISV Partner, og får tidlig tilgang på roadmap og nye produkter. Foreløpig er det noen år til neste Office lansering, og etter hvert som de planene blir kjent, kan vi tidlig informere dere om den videre utviklingen.


Kommende hovedversjoner av Visma løsninger i 2013 vil bli testet på Office 2010 og Office 2013 32 bits. Office 2013 har ikke blitt offisielt testet tidligere.

 

Office 365

Office 365 består av en komplett Microsoft Office pakke sammen med Exchange, Lync ogSharepoint. De tre nevnte serverproduktene tilbys utelukkende som tjenester, driftet hos Microsoft. Selve Office pakken kan man valgfritt benytte i en web basert utgave, eller laste ned og installere lokalt på en Windows PC. Sistnevnte er det klart mest utbredte alternativet, all den tid den web baserte utgaven foreløpig er ganske enkel. I forhold til integrasjon med den Windowsbaserte Office 365 og Visma sine løsninger så gjelder all den informasjonen som er omtalt i dette dokumentet. I praksis kun integrasjon med 32 bits Office. Det finnes ingen integrasjoner mot den web baserte Office 365.

Office 365 Exchange kan benyttes som SMTP server. Det ligger mye informasjon om dette på Internet. Vi kan derimot ikke garantere at våre løsninger tilfredsstiller alle krav Microsoft stiller til SMTP forsendelse via Exchange i Office 365.

Infobridge, som utvikler integrasjonen mellom blant annet Visma SuperOffice og Exchange har et eget produkt for integrasjon med Office 365 Exchange.

Se Infobridge sine hjemmesider for mer informasjon.