avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

B2C fakturaer med ny sendeprosess

av Svein Holanger (Oppdatert ‎08-03-2019 08:22 av Svein Holanger VISMA )

Vi har nå endret sendeprosessen til B2C-fakturaer (fakturaer til konsumenter), slik at det nå er mulig å sjekke både eFkatura og Vipps før det evt. går til epost / post.

 

Slik fungerer det nå med den nye prosessen:

(Forutsetter at dere har inngått avtale om B2C-sending i AutoInvoice.)

  1. Først sjekker AutoInvoice om mottaker har sagt ja til eFaktura og evt. sender den som eFaktura (eFaktura havner nå også i Vipps)
  2. Deretter sjekker NETS om mottaker har sagt "Ja, til alle" som vil sende dem eFaktura i sin nettbank, og evt. sende den som eFaktura.
    (eFaktura havner nå også i Vipps)
  3. Deretter sjekker den om mottaker har sagt "ja" til Vipps Regning, og evt. leverer den til Vipps (Fakturaer til VIPPS Regning, kan nå også vises i nettbanken).
  4. Deretter sender systemet ut en epost eller SMS og spør mottaker om de vil ha fakturaen som eFaktura. Hvis mottaker svarer "ja" til dette innen tre dager, vil fakturaen bli sendt som eFaktura.
  5. Deretter vil systemet forsøke å sende den som epost, hvis avsender har en epostadresse til mottaker. Hvis de ikke har det eller om eposten feiler ved sending, vil fakturaen bli skrevet ut og sendt i posten. 

Alle som blir sendt som B2C til AutoInvoice (dvs operatørkode B2CNO eller B2CNO_VIPPS) vil nå følge denne rekkefølgen.

2 Kommentarer
Vivian Andersen
CONTRIBUTOR **
av Vivian Andersen (Oppdatert ‎27-06-2018 10:58 av Vivian Andersen )

Ser i Autoinvoiceportalen at kvitteringsfil for Vipps kommer på e-post. Kan denne leses inn i Visma Business, eller får vi manuell punchejobb? Når vil filer kunne komme automatisk inn i VB slik alle andre innbetalinger gjør?

av Svein Holanger