avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

eFaktura havner nå også i Vipps

av Svein Holanger (Oppdatert ‎07-10-2019 09:30 av Svein Holanger VISMA )

eFaktura i VippseFaktura i Vipps 

eFaktura og Vipps samarbeider nå om fakturaene. Det vil si at hvis du har inngått avtale om å sende dine fakturaer som eFaktura via Visma AutoInvoice, så vil mottaker, som har sagt ja til eFaktura, se fakturaen både i nettbanken sin og i Vipps-appen. Mottaker kan da velge hvor de vil betale den, og eFakturaen vil så være merket som betalt begge steder. Dette skjer automatisk og må ikke forveksles med Vipps Regning, som bare sender til Vipps. Mange av bankene støtter nå dette, og flere vil komme til etter hvert.

I AutoInvoice kan du inngå avtale om både eFaktura og Vipps Regning. 

 

3 Kommentarer
Vivian Andersen
CONTRIBUTOR **
av Vivian Andersen

Vi blir nedringt av kunder som ikke har fått faktura, og der det står i Autoinvoice at de er sendt på vipps. Her er det noe som definitivt ikke fungerer som det skal. Sending til bank feiler og det står at faktura er levert til Vipps. Kunden finner ikke noe faktura i Vipps. 

 

av Svein Holanger

Dette må du melde fra om til support, slik at de vår sette hva som evt. er feil.

av Svein Holanger

Pga. en oversettelsesfeil i AutoInvoice, så står det Vipps som sendemåte der det skulle stått "ukjent". Dette gjelder f.eks for alle fakturaer som har feilet. Visma skal få fikset dette. Det betyr at hvis fakturaen har en annen status enn "Sendt", så se bort fra feltet "Sendemåte".