Mine områder
Hjelp

Rapportering av fakturasvindel

av Ramon H. Iversen (Oppdatert ‎06-05-2021 17:03 av Ramon H. Iversen VISMA )

Dessverre har verdenssamfunnet i større og større grad blitt utsatt for svindelforsøk der svindlere sender falske fakturaer i håp om å kunne lure til seg penger. Norges befolkning og næringsliv er dessverre også utsatt for slikt, og alle ønsker at disse svindlerne må rapporteres slik at andre blir varslet og unngår å bli lurt. 

 

AutoInvoice har derfor nå gjort det veldig enkelt for Vismas kunder å rapportere forsøk på svindel og samtidig bidra til at Visma kan tilby en løsning for å kunne varsle andre AutoInvoice-brukere om dette. Mange av Vismas løsninger bruker de integrerte sidene til AutoInvoice der man nylig automatisk har fått tilgang til en enkel måte å rapportere forsøk på svindel. Under mottatte fakturaer kan man enkelt klikke på en knapp for å rapportere svindelforsøk:

Fakturasvindel1.png

Deretter starter en 3 stegs veiviser som guider deg gjennom selve rapportering:

Fakturasvindel2.png

 

Innrapportert materiale vil foreløpig kun brukes til å varsle andre AutoInvoice-brukere og gjøres tilgjengelig gjennom en Detect-service via AutoInvoice. 

 

Detect-service er for øvrig integrert i kommende versjon 16 av Document Center og vil der fremkomme som informasjon i notatfeltet. Videre vil samme informasjon sendes videre til advarsler i Visma.net Approval.

 

For øvrig rapporterer Visma pr. i dag ikke disse dataene til politiet eller myndighetene.

 

 

 

 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"